Fra junioravdelingen

Davis Cup for juniorer er ikke noe jeg følger så voldsomt med på, men et resultat fra finalespillet der er verdt å merke seg: Latvia slo Frankrike 3-0. Når Latvia klarer å få fram så gode juniorspillere, hvorfor klarer ikke Norge det samme?

Latvia har vel omtrent det samme klimaet som oss, så den gamle unnskyldningen om dårlig norsk tennisvær kan neppe brukes. De har 2,3 millioner innbyggere (mye mindre enn oss) og liten tennistradisjon.

Likevel er juniorene deres blant verdens beste. De slo Frankrike 3-0 i gruppespillkampen i DC-finalen for juniorer. Husk at Frankrike er et land med 63 millioner innbyggere, urgammel tennistradisjon og en haug med spillere i topp 100 for menn. Dette må ryste dem.

Jeg foreslår at en norsk delegasjon setter seg på flyet til Riga så snart Davis Cup-finalen for juniorer er slutt, og prøver å lirke noen hemmeligheter ut av forbundet der borte.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Enkelt svar! La alle fossile mennesker i forbund slutte, og ansette noen nye folk med nye ideer … Før det er gjort, så vil ingenting skje.
    Ansette folk fra Latvia, Frankrike eller andre land som er i utvikling. Kontroller at folk har en kontrakt, ikke permanent ansettelse. Oppdrag i idrett bør evalueres på resultater!

Legg igjen en kommentar