For spesielt interesserte

Dette var ei tennisuke for de virkelig spesielt interesserte. En franskmann, en gammal argentiner og to østeuropeiske jenter vant turneringer, og jeg klandrer ikke norske sportsredaksjoner for å ha hoppet over tennis i denne ukens sendinger og spalter.

Gilles Simon, Juan Ignacio Chela, Alla Kudryavtseva og Alsa Kleybanova har liten gjenklang utenfor den hardeste kjernen tennistilhengere. Det verste er at vi bare så vidt er i gang med høsten. De neste ukene skal det spilles mye tennis over hele kloden, selv om de største pokalene er delt ut: Grand Slam-trofeene.

Sluttspillene på dame- og herresiden er for så vidt også høydepunkter, selv om jeg merker at det blir vanskeligere og vanskeligere å jobbe opp den helt store entusiasmen. Når kalenderen viser nesten advent, begynner selv jeg å bli litt mett av tennis, og som regel er både WTA- og ATP-sluttspillet så skaderammet at litt av piffen går ut.

Men nok surmuling, høsten er en fin periode for folk som liker a) raske hardcourtdekker b) penger  og c) mindre press på skuldrene enn i de største turneringene (ja, jeg tenker på deg, Nikolay Davydenko). De skal jo også ha sitt. Og så blir det gøy å få Del Potro tilbake.

Merkelig pokal Gilles Simon har fått, forresten. Minner den ikke litt om den dingsen som ble brukt på OL-åpningen på Lillehammer, som åpnet seg opp og slapp ut fredsduer eller hva det nå var?

[picappgallerysingle id=»9856165″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Synes pokalen også kan minne veldig om noe du kunne ta i Super Mario for å vokse deg større.

    Ellers morsomt at Simon vant en turnering igjen etter skader og barnefødsel i hjemlandet mens han var i New York og spilte US Open.

Legg igjen en kommentar