Å, for en kamp dette var

Tennis på tv:
Kim Clijsters – Venus Williams 4-6, 7-6, 6-4
Semifinale, US Open

Jeg blåser i hva statistikken sier om upressede feil og sånt vås, semifinalen mellom Venus Williams og Kim Clijsters er den tøffeste tenniskampen jeg har sett på lenge.

Jeg så slutten av Zvonareva-Wozniacki rett før, og det var som å se en juniorkamp før en seniorkamp. Mats Wilander sier mye rart i sendingene på Eurosport, blant annet at Zvonareva er den som begever seg best av damene nå. Zvonareva hadde ikke hatt en sjanse mot Venus eller Kim, slik de spilte i denne kampen.

Begge satset maksimalt, og jeg ble spesielt imponert over Venus. Hvor lenge er det siden hun spilte så god hardcourt-tennis som i det første settet? Da hun sist vant denne turneringen, for ni år siden?

Både Venus og Kim gjorde en del feil, men å kalle dem upressede vil være en stor misforståelse. Begge spilte helt på kanten av det forsvarlige, for den som tok foten av bremsen ville garantert tape poenget.

Kampen viste at begge mangler litt stabilitet, de svingte i prestasjonene. Venus begynte å serve kjempegodt, men ble shaky etter hvert. Clijsters ledet 4-3 i tredje sett, men Venus brøt tilbake da Clijsters satte en drive-volley tre meter utenfor. Så brøt hun Venus tilbake igjen, før Kim servet hjem kampen og avsluttet med en backhand ned linjen.

Clijsters kommer til å få bedre tid på seg mot Zvonareva, som ikke slår så hardt som Venus. Jeg tror Zvonareva må satse på at Clijsters slår seg vekk, hvis hun ikke gjør det, kommer Clijsters til å vinne. Zvonareva har også fordel av at hun spilte først i dag, og at hennes kamp var mye kortere enn Clijsters´.

Disse russerne, altså. Her er kvinnelige russiske Grand Slam-finalister på 2000-tallet (de jeg kommer på i farten):
Sharapova
Myskina
Dementieva
Kuznetsova
Safina
Zvonareva

Amelie Mauresmo er forresten god som gjest i Game, set & Mats.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Zvonareva slo jo Clijsters i Wimbledon. Vil tro det gir litt mental styrke. Syntes hun spilte en glimrende kamp mot Wozniacki, taktisk perfekt utført. Gleder meg faktisk veldig til finalen denne gang, det er jo ikke alltid man gjør.

  2. Jeg synes du overdriver, Åsmund. Kan ikke si kontrastene mellom gårsdagens semifinaler var så store. Hovedforskjellen var vel først og fremst at Clijsters-Williams var mye jevnere. Balltempoet var tidvis høyere, men det var også flere feil. Wozniacki var rett og slett ikke på samme nivå i går som i tidligere kamper dessverre, samt at Zvonareva spilte svært godt.

    Jeg er på ingen måte sikker på at Clijsters slår Zvonareva. Jeg synes Zvonareva spiller veldig smart tennis på sitt beste og forsvarer seg kanskje best av samtlige. Clijsters skal få det tøft hvis Zvonareva kommer opp med en slik forestilling i finalen. Jeg tror ikke Clijsters kan tillate seg å være så ustabil mot Zvonareva som hun var mot Williams.

Legg igjen en kommentar