Veien videre for Henin

Justine Henin kan ikke være misfornøyd med sin comebacksesong på WTA-touren, men jeg tviler også på om hun er helt toppers tilfreds med 2010 på tennisbanen.

I går ble det klart at Henin har spilt sin siste kamp for året. Hun skadet seg i Wimbledon mot Kim Clijsters, og trenger en stund på å bli frisk igjen. Det var Wimbledon som klarte å lokke Henin tilbake, og så ble det altså her at hun fikk årets store tilbakeslag. Det må føles bittert.

For Henin må det være skuffende at hun sviktet i de mest avgjørende situasjonene i år. Hun spilte godt i store deler av AO-finalen mot Serena Williams, uten at det er noen skam å tape en sånn kamp. Mer overraskende, også med tanke på framtiden hennes, var at hun tapte en kamp mot en uerfaren motstander i slike situasjoner (Stosur) etter å ha vunnet det første settet.

Hva tror dere andre om Henins videre karriere?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Tja.. jeg tipper en del jenter på touren i sitt stille sinn sa «du kan ikke bare komme her og komme her». Etter at Clijsters vant US Open for et år siden tror jeg nok mange tenkte at de belgiske jentene bare kunne komme og vise dagens loser-kandidater at de ikke er som man en gang var, og at SÅNN skal man slå vekk Serena. På et vis er det vel positivt for touren at det ikke stemte.

    Henin videre.. tja. Tipper hun prøver seg på French Open / Wimbledon neste år også, men hvis det går dårlig der så gidder ‘a ikke mer.

    Spent på hvordan Kim forsvarer sin US Open tittel om noen uker også. Hun ble egentlig utspilt grundig i 1,9 sett mot Sharapova før sistnevnte surret bort matchballer og så begynte å klage over foten.

  2. US Open blir meget interessant. Hvem skal benytte seg av sjansen nå som Serena er ute med skade?

    Clijsters kan selvsagt klare det igjen, men etter US Open i fjor har hun ikke holdt en hel GS gjennom. Sharapova, er hun frisk nok? Kuznetsova og Dementieva? Kanskje Wozniacki klarer å liste seg gjennom turneringen og vinne på rein stabilitet? Eller et siste sprell fra Venus? Litt tidlig å spå ennå, men det blir i alle fall åpent.

Legg igjen en kommentar