Spanias år

2010 er for lengst blitt Spanias år på fotballbanen, med seieren i VM. Nadal regjerer ATP-touren, men han er langt fra den eneste spanjolen som hanker inn titler for tida.Nicolas Almagro har rasket med seg to grustitler etter Wimbledon, i Båstad og Gstaad. Jeg har aldri skjønt hvorfor det skal spilles grusturneringer lenge etter at French Open er ferdig, men har innsett at det neppe blir endret på. Og for solide folk som Almagro er disse en fin anledning til å skinne litt på grusen, som jo er umulig om våren, når Nadal herjer på grusen.

Albert Montanes vant Estoril i vår, og tok Stuttgart i juli. Aller mest imponert er jeg over Juan Carlos Ferrero, som har tatt 3 (!!) titler i 2010. Den siste kom i Umag i Kroatia nylig. Det er lenge siden Ferrero, med sine bånnsolide grunnslag og raske bein, så ut som tennisens framtid. Likevel har han i 2010 sitt beste år på lenge.

Ferrero vant sin første tittel i 1999, og jeg husker at jeg så den kampen mot Corretja på Eurosport. Synes å huske at kampen ble spilt i en ombygd tyrefekter-arena.

Jeg lurer på hvor mange andre av dagens ATP-spillere som vant titler på 90-tallet. Jeg kommer ikke på noen i farten, gjør du?

En litt pussig ting i alt dette er at selv om Spania er verdens beste nasjon på herresiden, så er de utslått av Davis Cup. Spania, med Ferrer og Verdasco i spissen, fikk bank 5-0 av Frankrike i kvartfinalen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar