Når en upset ikke er det

Det irriterer meg til tider når amerikanske eller britiske tennisskribenter bruker begrepet upset om utfallet av en tenniskamp. Som da Svetlana Kuznetsova slo Agnieszka Radwanska i finalen i San Diego i natt.

Upset betegner et overraskende resultat i en kamp. Og når Kuznetsova var useedet i turneringen og Radwanska seedet 4, er det i teorien en overraskelse, en upset (slik Yahoo kaller det i forsidelenken til denne artikkelen).

Men hvis vi ser litt forbi ranking og seeding, vil det aldri være en bombe at Kuznetsova slår Radwanska. Kuznetsova har to Grand Slam-titler, Radwanska har ingen. Og Kuznetsova leder klart i den innbyrdes statistikken.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar