Gullalder for ATP-touren

Andy Murray slo både Federer og Nadal i Toronto, og meldte seg på som en alvorlig utfordrer til US Open i slutten av måneden. I semifinalene i Toronto spilte de fire beste i verden (Nadal, Djokovic, Federer og Murray), og det er gull verdt for ATP-touren at de mest kjente navnene når lengst.

Tennis kjemper om oppmerksomheten mot alle andre idretter. Da hjelper det godt at de mest kjente spillerne, de som får tilfeldige seere til å stanse opp når de flipper gjennom kanalene, kommer langt. Jeg husker med gru hvordan det var for noen år siden, da AP-mottoet «Alle skal med» så ut å gjelde finalene i de store tennisturneringene.

Andy Murray har en sterk statistikk i Masters-finaler: 6 finaler, hvorav han har vunnet 5. 4 av disse har han vunnet i strake sett. Alle disse finalene har gått på hardcourt. Andy Murray er simpelthen for god på hardcourt til å ikke vinne en Grand Slam-tittel i løpet av karrieren. Til nå har han spilt for passivt i de store kampene, etter min mening. Et pussig poeng er at det i finalen var den trenerløse Murray som slo Federer, som omsider har fått seg en trener i Paul Annacone. Murray var ifølge rapportene mer offensiv enn før.

Til tross for tapet må Federer være fornøyd med turneringen. Han er tilbake på andreplass på rankingen, og dersom han holder den posisjonen til US Open, betyr det at han tidligst kan møte Nadal i finalen. Og er det noe Federer vil unngå, så er det å møte Nadal i en stor finale igjen. Så store er problemene han har med spanjolen, selv på hardcourt.[picappgallerysingle id=»9555841″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

 1. Nja. Jeg tror faktisk det kan være en fordel for Federer å komme til USO som 3dje seedet. Da slipper han å møte Murray før i en ev. finale. På rask hc som i USO har Federer en fordel over Nadal som forøvrig aldri har vært lenger enn semi i denne turneringen. Den andre sannsynlige motstanderen i en semifinale er Djokovic og han har Federer et godt tak på.

  I en ev. finale mellom Federer og Murray holder jeg førstnevnte som en klar favoritt, uavhengig av resultatene i oppkjøringsturneringene. Drømmescenariet for Federer må være å komme i Djokovics halvdel av tablået, og med Nadal, Murray og Berdych i den andre halvdelen.

 2. Federer vs Murray – så hviler kampen på racketen til Federer, det var tydelig flere ganger.

  Nok om det, jeg reiser til USO i starten av september:-) har følgelig billetter til alle kvartfinaler, semifinaler og finaler; bedre kan det ikke bli!

 3. @Knut
  Federer har en så lang (og stort sett trist) historie mot Nadal, at jeg ikke tror faktorer som rask hardcourt spiller inn. Her er det så mye som foregår i Federers hode at jeg tror han taper uansett. Når var sist gang han slo Nadal i en GS? Var det i Wimbledon 2007, som han like gjerne kunne tapt? Et ville vært en nydelig fotnote til Federers CV: «Av mange ansett for å være tidenes beste spiller, men tapte GS-finaler på alle underlag mot Rafael Nadal.»

  Federer vil spille med en helt annen selvtillit mot Djokovic og Murray, som på sin side har et visst tidspress på seg til å vinne en GS.

Legg igjen en kommentar