Dansk, ikke gammel. Men ikke helt ung heller.

Caroline Wozniacki tok sin tredje tittel for året da hun vant i Montreal sist helg. Til uka begynner US Open, hvor Wozniacki er toppseedet. Dette er med andre ord et godt tidspunkt for Wozniacki til å vinne sin første Grand Slam-turnering.

Spørsmålet er om hun har det i seg. Wozniacki har de siste årene etablert seg som en stødig toppspiller som vinner turneringer. Bare ikke de største. Jeg føler meg veldig sikker på at Wozniacki kommer til å gå langt i New York. Men jeg har fortsatt litt vanskelig for å se henne som en Grand Slam-vinner.

Wozniackis snittnivå er veldig høyt. Det er nok til å slå de fleste spillere i de aller fleste kamper. Men etter det jeg har sett av Wozniacki, spiller hun sjelden over dette veldig gode nivået. Hun kan ikke, som f.eks Serena Williams, komme inn i perioder hvor hun smekker inn vinnere fra alle sider av banen og server hjem ess etter ess. Wozniacki vinner kampene slik Mats Wilander gjorde og slik Andy Murray gjør, med ett velkonstruert poeng om gangen. Jeg vil tro det er ganske slitsomt mentalt å ha en slik spillestil hvor alt er så gjennomtenkt og tålmodig.

Og er Wozniacki sterk nok mentalt til å komme seg gjennom kamper som utvikler seg til noe langt mer enn en ball som blir slått fram og tilbake? Hvordan kommer hun til å reagere når det står 6-6 i tredje sett av en semifinale mot en Venus Williams når 22.500 brisne amerikanere hyler seg hese for Venus? Eller når Maria Sharapova gjør et kjempecomeback i finalen, og stønner, hytter med knyteneven og fikler med håret til hele stadions begeistring? Er Wozniacki tøff nok i sånne situasjoner? Det blir interessant å se.

Dessuten må hun takle daglige spørsmål fra pressen om favorittstempelet, for hun er faktisk seedet som nummer én i Serenas fravær. Jeg er ingen tennishistoriker, men vil tro dette er første gang i historien at en dansk spiller er toppseedet i en Grand Slam-turnering.

Wozniacki er 20 år nå. Selv om det er ungt i de fleste idretter, er Wozniacki for erfaren til å kunne skjule seg bak et «jeg er ung oghar mye å lære av dette tapet»-forklaringer dersom hun skulle ryke tidlig i New York.

Hva tror dere andre om Wozniackis sjanser i US Open? Turneringen starter 30.august, og trekningen skjer nå til helga.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. God analyse. Wozniacki tror jeg ikke kommer til å bli noe bedre enn «øvre mellomklasse», for å kalle det det. Han mangler litt spisskompetanse og et våpen. En spillestil som hun har er også krevende. Redd det kan bli litt Hewitt-lignende karriere, hvor hun til slutt taper og taper terreng. Det er også begrenset hvor lenge hun kan bli kalt talent nå. Selv om hun er spennede, tror jeg kun ikke har potensialet til å komme noe særlig høyere på rankingen enn hun er for øyeblikket. Kvartfinale-materiale i Grand Slam.

  2. @Marat
    Ja, Hewitt er en god parallell. Hewitt klarte som kjent å snappe med seg to GS i tomrommet som oppsto etter Sampras/Agassi-generasjonen, før Federer ble allmektig. Det er et lignende tomrom på WTA-touren nå, hvor bare Serena er stabil i GS-turneringene. Og Serena er som kjent ikke med i US Open i år.

    Wozniacki får ikke en bedre sjanse enn dette, og hun er best på hardcourt. Heia Danmark.

Legg igjen en kommentar