August!

Vi er ferdige med ferien nå, er vi ikke? Roger Federer og jeg har feiret bursdagen vår (vi klarte ikke å få til en felles fest i år heller), skolen begynner snart og jeg må snart vise meg på jobb igjen. Men viktigst av alt: US Open ligger som en skinnende diamant der borte i månedens utkant et sted.

Nærmere bestemt 30.august og to uker deretter. Før den tid skal det varmes opp, lenge og vel. For mennene betyr det to kjappe Masters-turneringer. Den første spilles i Toronto denne uka, før touren drar videre til Cincinnati.

Andy Roddick falt denne uka ut av topp 10, og USA er uten en spiller i topp 10 for første gang på 37 år. Likevel har de ingen grunn til å henge med hodet, for Mardy Fish, Sam Querrey og John Isner har gode sesonger. En av dem må vel kunne gjøre det skarpt de neste ukene også? Querrey har faktisk 4 titler (!) i 2010. Det er for eksempel 3 mer enn Roger Federer har, men Querrey trenger en god Grand Slam-turnering også.

Djokovic har klatret til andreplass på rankingen, uten at han har en fantastisk sesong. Jeg er spent på hvordan Nadal er i form nå. Han har litt å revansjere i Nord-Amerika, etter at han var plaget med skader i fjorårets hardcourt-turneringer (ikke minst i US Open). Nadal er best når han får spille seg i form over litt tid, og oppkjøringen til US Open bør passe Nadal perfekt. Og Nadal er fenomenal på hardcourt også.

Roger Federer har nesten sluttet å vinne Masters-turneringer på hardcourt. Sveitserens form er etter min mening det største spenningsmomentet nå. Federer åpner i Toronto mot Chela.

Og forresten: Djokovic/Nadal i double blir et formidabelt par. De har en fin trekning, og det hadde vært gøy å se dem i finalen mot f.eks Bryan-brødrene. Jeg tror Nadal/Djokovic kan slå dem.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

9 kommentarer

 1. blir spennende fremover ja. forventer nadal i god form, men tror ikke han vinner noen av oppvarmingsturneringene. Tror murray, djoko elller noen amerikanere kan vinne oppvarmingsturneringene. Forventer likevel at nadal våkner når det virkelig gjelder i US.

  Angående Federer er jeg veldig spent. han har hatt en lang pause, noe som bør ha gjort ham godt, men forventer at han er litt rusten og fort kan ryke for berdych i kvart nå i rogers cup. selv om federer satser mer og mer på GSlams, må det være frustrerende å ikke vinne flere kamper og ikke minst titler. 31-9 i kamper i år er ikke akkurat allverdens…

  litt tidlig å begynne å spå US allerede, men forventer at murray og djoko setter et tydeligere preg på den gjenværende delen av sesongen

 2. Enig i at det var overraskende at Nadal/Djokovic (Rafole) røyk ut i natt. Men det spørs hvor alvorlig de tok dette eksperimentet. Så ut for meg som om de hadde det veldig moro. Spøkte og lo. Ikke så de spesielt samspilte ut heller (har bare sett klipp fra matchen så det er kanskje litt forhastet å dra bombastiske slutninger).

  Når det gjelder Toronto og Cincinnati blir det spennende å se hvordan det går. Jeg tviler på Murray. Synes han har vært ganske ruskete i det siste. Også spent på Federers første kamp i natt. Den vil vel gi en liten pekepinn. Veldig imponert over Nalbandian i Washington, og tror han kan komme ganske langt både i Toronto og Cincinnati. Gulbis gjorde en imponerende første match med 6-1/6-4 over Tomas Belucci. Spennende å se hvordan han greier seg mot Søderling. Matchen går i kveld og den skal jeg få med meg. Har veldig sansen for Gulbis.

  Leste et sted på nettet at Nadal ville bruke turneringene i Toronto og Cincinnati til å spille seg inn før US Open som er høstens mål. Tror likevel ikke det er Nadal sin stil ikke å gi alt i hver match. Djokovic har jeg også ganske stor tro på i høst. Han liker seg på hardcourt. Bare det ikke blir for varmt. Men vanskelig er det å spå. Synes kandidatene står i kø for å gå til topps. Og Roddic skal en heller ikke avskrive selv om han var veldig rusten i Washington.

  Et tap som overrasket meg i går var at Jürgen Melzer røyk ut i matchen mot WC Peter Polansky. Det viser vel bare at også tennisballen er rund.

 3. Jeg så ingenting av Rafole-kampen, så jeg aner ikke hvor seriøst de tok det. Double er for øvrig seriøst nedprioritert i media. Jeg abonnerer på tennistv.com, og når nr. 1 og 2 i verden ( i single ) spiller double sammen burde en kanskje kunne forvente at det kunne finnes en liten highlight-snutt eller noe der, men neida…

  Jeg er også spent på Nalbandian. Han kan spille utrolig bra når han er i form. Jeg er ikke helt sikker på utholdenheten. Han spilte et bra førstesett mot Nadal i Miami ( som han vant 7-6(8) ), men så gikk han tom for damp, og Nadal tok de to neste settene relativt komfortabelt ( 6-2, 6-2 ).

 4. Imponert over Nalbandian i går. En spennende og bra match mellom de to David-ene. Også bra match mellom Søderling og Gulbis. Men synes nok Gulbis ble for utålmodig enkelte ganger og prøvde litt for mange stoppballer. Noe han ble straffet for av en aggressiv Søderling. Så ikke matchen mellom Federer og Chela, men leser at Federer sleit i første sett men var mer komfortabel i det andre. Mange spennende matcher også i kveld/natt.
  Apropo Rafole-matchen sier Steve Tignor:
  Nadal looked energized while Djokovic looked flat. He missed returns and didn’t close at the net (a classic singles player mistake
  Still, a Federer-Nadal combination would be more than worth whatever it takes to make it happen.

 5. For hver kamp venter jeg på at lufta skal gå ut av Nalbandian. Artig at han er tilbake og på hardcourt er han en trussel for alle og enhver, men hvor lenge kan det vare?
  Jeg tenker litt i bane med Gasquet som spilte mange og hyppige kamper på vårparten for så å gå fullstendig tom mot Murray i FO.

  Det er mange «tullete» statistikker i tennis. Nalbandian topper (sammen med Davydenko) «antall-turneringer-jeg-har-slått-både-Nadal-og-Federer» (2). Den er artig å ha på cv’en men jeg tror ikke det hjelper ham mot Søderling.

Legg igjen en kommentar