Sløv Djokovic, fokusert Berdych

Tomas Berdych imponerte stort i de to settene jeg så av semifinalen mot Djokovic i går. Samtidig var Djokovic definitivt ikke til stede mentalt. Om Berdych kan slå Nadal i finalen søndag, er mer tvilsomt.

Berdych kom på banen med et smil om munnen. Han hadde grunn til å holde på smilet utover det første settet, hvor han spilte med lave skuldre og dundret løs fra alle vinkler. Djokovic var vekselvis likegyldig, selvironisk, oppgitt og tent, men klarte ikke å markere seg i form av godt spill.

Berdych fortsatte å imponere i andre sett. Likevel klarte Djokovic å tvinge seg til et tie-break, hvor Berdych tok ledelsen 6-2, før Djokovic kjempet seg tilbake. Dette var øyeblikket hvor Djokovic kunne ha snudd kampen, eller i det minste gjort den mer spennende: Djokovic hadde to settballer. Berdych avverget begge, og da Djokovic dobbeltfeilet på enda en settball for Berdych, var kampen mer eller mindre slutt. Berdych vant 6-3, 7-6, 6-3.

Jeg så kampen på svensk TV4, og det var en ypperlig sending. I studio satt Thomas Johansson som ekspert, og Jonas Björkman var sidekommentator (det hørtes i alle fall ut som ham). Johansson mente det var feil av Djokovic å prøve å spille krafttennis fra grunnlinjen mot Nadal. Björkman sa noe annet interessant: At Berdych har skiftet racketmerke nylig, og at det kan være forklaringen på at han har spilt så godt i det siste.

Så er finalistene klare: Berdych mot Nadal. De vant med omtrent identiske settsifre, Nadal med 6-4, 7-6, 6-4 mot Andy Murray. Berdych hadde et godt tak på Nadal i de første møtene mellom dem, men har ikke slått Nadal siden høsten 2006. Jeg kan vanskelig se for meg at Berdych skal klare å returnere Nadals evige strøm av overskrudde forehander og umulige opphentinger i en finale over fem sett.

Skal vi si Nadal i fire sett, 6-4, 6-2, 6-7, 6-1?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. I teorien er jo Berdych en spiller som i likehet med Del Potro og Søderling skal kunne gjøre det svett for Nadal. Han slår enda flatere enn de to nevnte, noe som jo bør være fordelaktig på gress. Ok at han ikke har slått Nadal siden 2006, men han hadde heller ikke slått Federer siden 2004. Nå har han gjort det to ganger de siste 3 månedene og har tydeligvis tatt et par steg oppover siden sist han møtte Nadal. Skulle han tape lett tror jeg ikke det er fordi han ikke er god nok, men heller fordi han ikke takler presset.

    Tippet ikke du Berdych som vinner av AO Åsmund? Oddsen nå er vel ikke stort dårligere.

Legg igjen en kommentar