Ei høydepunkt-helg for feinschmeckere

Mellom Wimbledon og hardcourt-turneringene i USA i august oppstår det et vakuum i manges tennishoder. Men allerede til helga er det klart for kvartfinaler i Davis Cup, som absolutt er verdt å følge med på. Mens Nadal, Federer, Berdych og Murray hviler, får andre søkelyset på seg denne helga.

Davis Cup er som kjent nasjonsturneringen på herresiden. Et oppgjør består av fire singlekamper og en doublekamp, og laget med flest seire går videre.

Svakheten med Davis Cup er at turneringen er spredt over hele sesongen, slik at det turneringen ikke får oppmerksomhet på samme måte som de korte Grand Slam-ene. Det tøffe med Davis Cup er at alle oppgjør har et hjemmelag og et bortelag, med alle de psykologiske implikasjonene det har.

Dette er de fire kvartfinalene:

  • Frankrike – Spania. Frankrike stiller uten Tsonga, Spania uten Nadal. Spania har det sterkeste laget på papiret, med Verdasco, Ferrer, Lopez og Almagro. Verasco og Ferrer har spilt mye tennis i det siste, men når de spiller for España klarer de nok å hente ut litt ekstra. Frankrike har Monfils, Benneteau, Simon og Llodra. Monfils har (nok en) skuffende sesong, og til tross for hjemmebanen tviler jeg på om franskmennene er sterke nok til å ha en sjanse her. Jeg tipper Spania tar en komfortabel seier. Så spørs det hva lagleder Albert Costa gjør dersom Nadal melder seg til tjeneste igjen til semifinalen.
  • Russland – Argentina. Dette ville blitt mye mer spennende dersom Argentinas to beste spillere, Del Potro og Juan Monaco, hadde vært med. Det er de ikke, og derfor er russerne store favoritter. Davydenko og Youzhny bør dra dette i land for hjemmelaget, selv om begge har noen svake uker bak seg nå. Russerne har valgt et raskt innendørsdekke til oppgjøret. Argentina håper på gamle takter fra David Nalbandian, men han har ikke spilt en kamp på ATP-touren siden Monte Carlo-turneringen i april, og har falt til 153. plass på ATP-rankingen. Russland bør vinne dette oppgjøret uten særlig dramatikk.
  • Kroatia – Serbia. Cilic og Ljubicic er solide DC-spillere for Kroatia, som mangler Ivo Karlovic på laget. Djokovic viste god form i Wimbledon, til tross for den tamme semifinalen mot Berdych. Troicki og Tipsarevic er heller ingen kasteballer, og serberne har dessuten Zimonjic, ranket 1 i double, på laget. Dette kommer til å bli det tetteste oppgjøret av kvartfinalene, både sportslig og på grunn av den nære historien mellom de to landene. La oss håpe kampen går fredelig for seg. Innendørs hardcourt passer begge lagene godt.
  • Chile – Tsjekkia. Rundens mest antiklimatiske oppgjør. Verken Gonzalez (Chile) eller Wimbledon-finalist Berdych (Tsjekkia er med), og heller ikke Stepanek for Tsjekkia. Da får andrefiolinister som Massu, Dlouhy og Hajek sjansen til å bli nasjonens yndling. Bare én av de åtte spillerne involvert her er ranket i ATP topp 100, så det føles litt pussig at dette er en kvartfinale i Davis Cup. Jeg tipper Tsjekkia tar dette, men de bør få Berdych og Stepanek tilbake dersom de skal ha sjanse mot Kroatia eller Serbia i semifinalen.

Og Norge? Vi spiller play-off for å holde oss i Europa sone 2 denne helga, mot Monaco. Storbritannia skal også spille for å holde seg på dette lave nivået (Murray spiller ikke for dem), etter at de tapte 2-3 mot Litauen (!) på hjemmebane. Storbritannia møter Tyrkia, en kamp som Murray mener at Storbritannia bør vinne 5-0 selv uten ham på laget. Den enorme, konstante mangelen på britiske toppspillere er et av tennisens store mysterier.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar