Donnay gjenoppstår

De siste årene har det florert med comebacks i tennis. Björn Borg kommer ikke tilbake, men det gjør racketmerket hans, Donnay.

For en menigmann som meg virker det utrolig at et merke kan bli brukt av verdens største tennisspiller i sin tid (Borg), for så å gå konkurs noen få år etter at Borg la opp. Hadde de bare ett bein å stå på? Men det var det som skjedde, skriver tennis.com.

Dessuten var de en smule mer nostalgiske enn det som var sunt:

Borg’s surprise retirement at the age of 27 in 1983, along with the company’s reluctance to replace wood with lighter graphite, caused the company to go bankrupt in 1988.

I første omgang skal Donnay selges i USA. De skal få et gratis markedsføringstips av meg: Gi racketene farger som Borgs modeller. Alle actionbilder av Borg inneholder en Donnay-racket, og disse bildene er fastbrent i den kollektive hukommelsen til flere generasjoner. Disse generasjonene er nå godt voksne, og har penger å bruke på å kjøpe tennisracket som de har et forhold til fra gammelt av.

Så når du kommer på tennisklubben med en racket med disse fargene, vil det ta ca. fire minutter før en fyr kommer bort og spør: «Hei, det ligner på den racketen som Borg brukte», og så er samtalen i gang. Har du i tillegg en stripete, trang Fila-skjorte, pannebånd, langt hår, stram shorts og tohåndsbackhand, fyller du Borgs sko perfekt.

Og hvor er Borg i dette? Borte, dessverre.

The biggest missing link so far is participation by Borg, who this year began playing in senior tournaments using a Head racquet. Choe doubts Borg is aware of the Donnay revival, and an attempt to reach Borg’s agent by TENNIS.com was unsuccessful.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar