…og så mot HEWITT!!??

Når Roger Federer taper på sitt favorittunderlag (gras) mot gamle Lleyton Hewitt, er det grunn til å stille noen alvorlige spørsmål om Federers form. Snart begynner Wimbledon.

Federers tittel i Australian Open i januar er et unntak fra regelen for Federers 2010: Sveitseren er inne i en middelmådig sesong, målt etter hans høye standarder. Han har siden januar bare nådd to finaler: Mot Nadal på grus i Madrid, og mot Hewitt på gras i Halle i dag. Han tapte begge. Tapet mot Nadal kan forstås, men Hewitt på gras er en kamp Federer skal vinne.

Det er slutt på den tida hvor Federer knuste all motstand på raske dekker. Vi får fortsatt de høye toppene (f.eks de to siste kampene i Australian Open mot Tsonga og Murray), men også mange flere dype daler enn i de beste Federer-årene (2004-07). Tapet mot Hewitt trenger ikke bety noe for Federers sjanser i Wimbledon. Sampras tapte mange ganger i Queen´s-turneringen i sine beste Wimbledon-år. Likevel tror jeg Federer kunne tenkt dagens tittel i Halle. En ting er at store sterke menn som Del Potro og Söderling slår Federer på sine beste dager, og Nadal har alltid hatt godt tak på Federer. Men når selv Lleyton Hewitt klarer å slå Federer i en finale, blir resten av touren styrket i troen mot Federer.

Federer etter kampen (noen som skjønner hva han mener med den siste setningen?):

I was unfortunate not to come through today, but the loss here does not worry me in any way. I thought it was a good tournament for me. I have got to ensure I draw the right conclusions for Wimbledon.

Både Murray, Roddick og Nadal tapte også tidlig denne uka. Jeg tror alle er tilbake i normal form i Wimbledon.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

 1. At tennis også kan være uforutsigbar viser denne ukas ATP 250-turneringer. Med Nadal, Murray, Roddick og Djokovic på tablået, hvem kunne trodd at finalen i Queens skulle bli en helamerikansk affære med Querrey som vinner? Et slikt tips ville gitt høye odds. Det samme ville nok Hewitt sin seier over Federer i Halle.

  Og det var Federers tap på gresset i Halle som sjokkerte mest. Da jeg så hvem som skulle spille i den turneringen så jeg ikke en eneste en som kunne matche Federer. Trodde jeg. Men så har han jo egentlig slitt i de fleste av matchene bortsett mot Falla som han vant 6-1/6-2. Synes ikke dette lover godt for Wimbledon, men ballen er rund også i tennis.

  Når det gjelder Nadal tror jeg ikke han tok tapet mot Lopez særlig tungt. Han fikk prøvd seg på gress og var fornøyd med det. Nå er han hjemme på Mallorca og lader opp. Tror nok han blir farlig på gresset i Wimbledon. Tror også Murray og Roddick kommer sterkere tilbake. Når det gjelder Djokovic vet jeg ikke helt hva jeg skal tro. Kom jo til finalen i doublel i Queens. I alle tilfelle blir det mange spennende matcher. Får nok bestille Canal+, for på NRK er det bare selve finalen som skal gå.

 2. «Gamle» Lleyton Hewitt er født i samme år som Federer, men det er lett å tenke på ham som eldre da han slo igjennom tidligere på seniornivå.
  Relativt sett er gress Hewitts beste underlag og jeg vil glatt putte ham i topp10 blant dagens gresspillere. Kanskje til og med topp5. Sånn sett er ikke dette Federers mest overraskende tap i år.

  Jeg så deler av Queensfinalen mellom Querrey og Fish. Jeg vet du er litt «svak» for Querrey Åsmund, men jeg klarer rett og slett ikke se at han har spillet til å komme langt i Wimbledon.

 3. @Knut
  Jeg vet at Hewit er like gammel som Federer, men med en så krevende spillestil som australieren har, må kroppen være mye mer slitt enn Federers. Det er godt gjort at Hewitt orker å fortsette, med tanke på den enorme innsatsen han må legge ned for hvert poeng.

  Hewitt i topp 5 på gras – det er kanskje å strekke det litt langt?

 4. Vel,
  en lurer litt. En såpass klok kar som Roger Federer, sier noe så dumt som;

  «I have got to ensure, I draw the right conclusions for Wimbledon.»

  Han skal altså ensure=garantere … og «conclusions» =fullføre,
  i London ?
  Uansett, så håper jeg du orket hele 42 195 meter på søndag.

 5. Basert på de siste års resultater er Federer, Nadal og Roddick i en klasse for seg på gress. Hewitt er nå nr.26 på rankingen. Bortsett fra de tre nevnte er spillerne over ham stort sett bra på grus og/eller hardcourt, men uten resultater å vise til på gress.

  Hvem har så slått Hewitt på gress de siste åra? Stort sett Federer og Roddick.
  Djokovic har slått ham, men han er ikke akkurat noe sikkert kort for tida. Og Tsonga – bør kunne gjøre det bra på gress, men har ingen resultater å vise til.
  Haas er nok topp5, men er ute med skade. Murray er ikke borte, men tapte nettopp for Fish….

  Jeg synes faktisk Hewitt forsvarer en plass i topp5 på gress akkurat nå, men hører gjerne på motargumenter og andre foreslåtte kandidater.

Legg igjen en kommentar