Mer om fotball og tennis

Ok, jeg innrømmer det: Jeg ser en del på fotball-VM. Ikke alt, men noen kamper har det blitt. I likhet med de fleste av verdens nøytrale tilskuere, ønsker jeg en finale mellom Brasil og Argentina.

For noen dager siden sammenlignet jeg grastennis med fotball. For mer om koblingen mellom fotball og tennis, les Steve Tignors eksellente artikkel på tennis.com. Jeg liker denne sekvensen:

I admire soccer for, metaphorically, admitting that futility is part of life—the best-laid plans of its players almost always go astray. But, and maybe this is an American thing, I also find that admission depressing.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

 1. Fin sekvens!

  En annen ting: Katastrofe at Wimbledon ble droppet av NRK i år. Nå var tennis på vei inn igjen i den norske folkesjelen igjen! Folk mimret om 70 tallet og det begynte å bli høy tennisinteresse.

  I år nøyer vi oss med finalen grunnet MGP(!!) satstingen i år. Single kvinner vises på NRK1 kl 15 lørdag, mens herrefinale i Wimbledon 2010 vises på NRK 2 søndag kl 15.

  NRK 2! sikkert greit om det var vm finale på nrk 1 samtidig, eller en vanvittig katastrofe som rammet verden og krevde 24 timers updates på norges hovedkanal. Men nei, Wimbledon finalen er lagt til nrk 2, slik at Fredrikstad-Ranheim kan bli vist på NRK 1!

  Nei dette holder ikke. Håper tennis-norge greier å pushe Wimbledon tilbake på NRK1 til neste år, og kan bidra til å øke tennisinteressen i dette landet!

 2. Med ingen Wimbledon på tv-skjermene og med fotball-VM hengende over 24/7 er det svært lenge siden jeg har fulgt SÅ dårlig med. Dette er også en grunn til at jeg har FO som favoritt-turnering, ingen Tour de France, EM/VM eller sydenferier (mange har ofte planer de første ukene i skoleferien) som skygger for og ikke minst direktesendt TV-tennis.

  Som frode sier: tennis-norge MÅ pushe Wimbledon tilbake på statskanalen nå. Det er viktigere enn mange tror.

Legg igjen en kommentar