Favoritten og de tre andre

De fire semifinalistene på damesiden er klar: Serena, Kvitova, Zvonareva og Pironkova. Noe helt spesielt må skje om ikke Serena vinner turneringen nå.

I dag tapte storesøster Venus 6-2, 6-3 mot Pironkova, og forklarte det hovedsakelig med egne feil (og ikke Pironkovas spill).Jeg så bare matchballen på Kveldsnytt: Pironkova slo blant annet en forehand-slice, og det er ikke ofte man ser i profftennis.

Samtidig tapte Clijsters mot Zvonareva, etter å ha tatt første sett. Det er gøy at Zvonareva endelig får det til å klaffe i en stor turnering. Jeg har til tider blitt sprø av de mange mentale sammenbruddene hennes på banen (ofte med tilhørende grining), men det virker som hun er ferdig med det nå. Jeg håper hun slår Pironkova i semifinalen, og får møte Serena i finalen.

Kvitova (bildet under) er en dark horse, som har slått ut mange gode folk: Zheng, Azarenka og Wozniacki. I dag reddet hun seg inn fra 0-4 i tredje sett mot Kanepi, og avverget fem matchballer. Peter Bodo oppsummerer dagen og Kvitova/Pironkova her.

Det har skjedd rare ting i denne dameturneringen, men jeg kan vanskelig se at Serena lar dette glippe nå.

En annen ting: Av spillerne som fortsatt henger med i turneringen, både på herre- og damesiden, er det ingen som har vunnet en oppvarmingsturnering til Wimbledon i år. I motsetning til f.eks Schiavone og Nadal, som vant på grus før de vant French Open tidligere i år.

[picappgallerysingle id=»9223055″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Jeg trodde vel Henin skulle slå Clijsters, men tar selvsagt fullt og helt æren for å ha spådd at Zvonareva ville skape trøbbel for den seirende belgieren. Pironkova spilte nydelige backhands i dag, og har slått Bepa før, men jeg tror likevel Zvonareva når finalen. Venus, tror jeg vi kan si, er nå forbi sine Slam-vinnende dager. To år siden sist og nå blir det simpelt tap selv på hjemmebane, Wimbledon. Men Williamssøstrene kan fort få meg til å spise ordene mine.

    Henin sliter nok som påpekt med noen demoner nå som hun har tapt tre ganger mot Clisjters, som hun eide mentalt før.

    Fikk forøvrig sett Kournikova og Hingis i invitational doubles i dag. Hingis virker i god form.

Legg igjen en kommentar