Et blikk framover

Wimbledon holder hviledagen hellig, i alle fall den første søndagen (neste søndag er det finale). Da passer det godt å ta en kikk på situasjonen akkurat nå. Har Federer funnet formen, hvor skadet er Nadal, og hvem vinner det helbelgiske oppgjøret på damesiden?

Etter dagens kamper er det klart hvordan åttendedelsfinalene blir. Vi tar dem fra øverst til nederst:

Federer – Melzer
Berdych – Brands
Djokovic – Hewitt
Lu – Roddick
Benneteau – Tsonga
Querrey – Murray
Söderling – Ferrer
Mathieu – Nadal

Jeg er overrasket over at Melzer holder så lenge i turneringen, jeg hadde trodd at han hadde gjort sitt for sommeren da han nådde semifinalen i Paris. Han har aldri spilt mot Federer før, men etter Federers to tette kamper i begynnelsen av turneringen tror jeg han begynner å finne formen.

Berdych skal slå Brands, som er ranket 98 på ATP-listen.

Djokovic-Hewitt er helt åpen, men jeg tror Hewitt kan lure seg videre her, for han er i god form.

Roddick slår Lu enkelt.

Jeg tror Tsonga slår Benneteau. De har spilt 6 ganger mot hverandre og vunnet 3 kamper hver, men merk: Tsonga har vunnet alle oppgjørene de 3 oppgjørene i Grand Slam-sammenheng – og den evnen forklarer hvorfor Tsonga er 10 i verden, og Benneteau 40.

Querrey er av noen (blant annet meg) spådd langt i denne turneringen. Denne kampen er et lite make or break for Querrey: Han spiller mot hjemmefavoritt Andy Murray. og Querrey måtte spille fem sett (9-7 mot Malisse i femte) i 16-delsfinalen. Tror nok Murray blir for sterk her, han har ennå ikke avgitt sett.

Söderling skal slå David Ferrer av banen på et så raskt dekke som Wimbledons. Svensken har vunnet alle kamper mot Ferrer på raske dekker, og dessuten slått ham på grus. Strake sett for Robin igjen?

Nadal har vunnet 9 av 9 mot Mathieu tidligere, og den statistikken blir neppe brutt her, selv om Nadal har avgitt overraskende mange sett så langt.

Dersom mine spådommer slår til, får vi disse kvartfinalene:

Federer – Berdych
Hewitt – Roddick
Tsonga – Murray
Söderling – Nadal

Jeg er virkelig spent på Söderling mot Nadal på gras akkurat nå. Nadal har problem med høyre kne (og hadde vondt i venstre under grussesongen), og dersom Söderling skal slå Nadal igjen, er dette en god sjanse. I dag ble det også klart at Nadal trekker seg fra Davis Cup-kampen mot Frankrike, og han vil gjøre alt for å være i hundre prosent form før US Open. Intervjuet med Nadal ligger her. Jeg tror Roddick slår Hewitt, og Murray tar seg av Tsonga. Berdych har skapt problemer for Federer før, og kan gjøre det igjen – jeg tør ikke spå noen vinner der.

Kort om dameklassen (det begynner å bli seint):
Caroline Wozniacki har alle tiders sjanse til å nå semifinalen, til tross for sin moderate serve og ikke spesielt kraftfulle grunnslag. Hindringene på veien heter Kvitova, Zakopalova og Kanepi. Kommer du ikke til semifinalen her, kommer det til å plage deg resten av livet, Caroline. Serana blir sannsynligvis motstander der. Kampen hennes mot Sharapova i neste runde blir selvsagt hypet kraftig opp, men jeg kan ikke se for meg at Serena taper den.

Nederst i dametrekningen møtes Clijsters og Henin i neste runde. Ingen av dem har avgitt sett så langt. Jeg tror Henin har sterkere vilje enn Clijsters til å vinne, og tar seg til kvarten. Der møter hun Zvonareva eller Jankovic, og begge skal være enkel motstand for Henin. Det var lysten på Wimbledon-triumf som fikk henne til å vende tilbake, og sannsynligvis møter hun en Wimbledon-dronning i semfinalen: Venus Williams. Og for en kamp det hadde blitt!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. En veldig god oppsummering av Åsmund. Er stort sett enig i det meste, men er litt usikker når det gjelder kampen mellom Djokovic og Hewitt. Tror kanskje Djokovic kan slå Hewitt. Synes den matchen er veldig åpen.

  Når vi kommer til kvartfinalene tror jeg, selv om jeg er en ihuga Nadal-fan, at det vil bli vanskelig for Rafa å slå Robin på det raske grasdekket. Synes svensken har spilt fantastisk så langt i Wimbledon. Skulle heller ikke forundre meg om Nadal trekker seg før kvartfinalen. Han er nok veldig redd for at knærne skal bli dårligere. US Open er ikke så altfor langt unna og jeg tror han innser at det kan bli vanskelig å vinne Wimbledon i år. Men, også tennisballen er rund og det er ikke så lett å spå.

  På den øverste halvdelen av tablået kan jeg egentlig ikke se hvem som kan stoppe Federer. Spørsmålet er heller hvem han skal møte i finalen, Murray eller Søderling.

 2. @Vegard
  Nå har ikke jeg sett dette, men jeg tror ikke Nadal synker så lavt. Har inntrykk av at han er ganske fair på akkurat dette. Fra gårsdagens intervju:

  Q. Philipp said you were running exactly the same before and after the timeout. He said you could have played another two or three sets. He said it was a clever timeout because it broke his concentration. What do you think about that?

  RAFAEL NADAL: No, everything is fair to think what they want. I never call a treatment ‑‑ I never call the physio when I don’t have nothing, not one time in my career. If I call the physio today, it was because it was bothering me a lot, the knee, no?

 3. God analyse, Åsmund. Fremragende blogg.

  Ganske utrolig å tenke på at Melzer ikke har spilt mot Federer før heller – i en alder av 28 år og proff på touren i nesten ti år.

 4. I morgen er kanskje den artigste dagen i Wimby, med mange kamper og nesten alle er seedet. Men glem ikke vår egen Ulrikke som spiller på bane 15. Den kampen skal vi se! Håper på første grandslam seier på gress for Eikeri. Veldig varmt her borte, håper hun takler varmen i morra. Meldt 27 grader og sol…

 5. Kommet hjem fra et aldeles strålende Wimbledon-opphold i London. Fikk med meg Court 1 på torsdag og lørdag i tillegg til en kamp eller to fra de mindre banene. Av spillere jeg fikk sett var Söderling, Sharapova, Querrey, Malisse, Bellucci, Ferrer og Chardy. Söderling er virkelig i et fantastisk slag nå! Helt sykt å se den mannen hamre inn forehander og backhander fra alle posisjoner på banen. Og hans serveform har vært aldeles strålende i hele turneringen.

  Det store høydepunktet var likevel 5-setteren mellom Querrey og Malisse. For en kamp! Det femte settet inneholdt utallige fantastiske dueller, og de avsluttet det hele med 9-7 til Querrey rundt halv ti på kvelden.

  I morgendagens kamper er jeg stort sett enig med Åsmund, bortsett fra at jeg tror Djokovic slår Hewitt. Og jeg tror Murray kan havne i vansker mot Querrey.

Legg igjen en kommentar