Begge French Open-finalistene ute

I går forsvant Francesca Schiavone i Wimbledons første runde. I dag tapte Samantha Stosur. Dermed er begge de beste damespillerne fra French Open ute. Det er en smule overraskende, men kan vanskelig kalles en bombe.

Begge er på ukjent land i karrieren: De er forholdsvis voksne kvinner som får mer oppmerksomhet enn noen gang i karrieren. Da er det lett å få en reaksjon, særlig siden begge spilte mye i grus-sesongen.

Likevel, Samantha Stosur skal slå Kaia Kanepi. Stosur har en fantastisk serve og forehand, og er god på nettet, altså våpen som er perfekt egnet for det raske Wimbledon-dekket. Schiavone har en elendig historie i Wimbledon, bortsett fra 2009, da hun nådde kvartfinalen.

Jeg lurer litt på hvor motivert Schiavone kommer til å være framover: Hun er 30 år og har nettopp vunnet sin første Grand Slam. Schiavone er gammel nok og smart nok til å vite at hun neppe kommer til å toppe GS-tittelen i Paris. Hun har penger nok til å klare seg greit i pensjonisttilværelsen. Har hun fortsatt like sterk kjærlighet til tennis, eller begynner hun å bli lei? Det avgjør lengden på karrieren hennes. Som alle andres.

Men med tanke på andre som har vunnet sin første Grand Slam-tittel i moden alder, tror jeg Schiavone har en viss metthetsfølelse nå. Hvor mye utrettet f.eks Goran Ivanievic, Albert Costa og Petr Korda etter at de vant sin første og eneste GS-tittel? Ikke veldig mye.

Andre profiler på dametouren som er ute: Ana Ivanovic (det begynner å bli mer regel enn unntak), Sania Mirza og Andrea Petkovic (den kuleste twitreren på WTA-touren).

Fra Stosurs pressekonferanse:

Q. Francesca also lost. Is it kind of hard going from this huge moment of high pressure, the great run, to crank it up all again a couple weeks later?

SAMANTHA STOSUR: Yeah, for sure it’s difficult. But, uhm, you know, that’s the way it is. The champions of the game can do it back to back. And I guess that’s the kind of pedestal that you want to try to look up to and try to get to yourself. Yeah, neither of us had made it that far at the French and then had to turn it around in such a quick time frame. You know, that’s the way it is. You have to deal with that, try and cope as best you can.


Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Begge har klart bedre historie på grus enn på andre underlag, også, det skal sies. Jeg poengterte under French at Schiavone var en _virkelig_ grusspesialist-vinner på French Open for første gang på en stund. Hadde liten tro på at hun kunne gjøre skade på Wimbledon, når som du i tillegg sier hun har hatt et overraskende og sent høydepunkt i karrieren. Stosur burde gjort det bedre… men… er det en ting som har plaget meg litt med henne før er det at hun kommer treigt i gang i kamper, taper alt for ofte første sett i kamper hun ellers vinner ‘lett’. På grus har hun enklere for å komme tilbake, men her gjorde hun det ikke.

  2. @jokke
    De beste mennene har helt klart en fordel av femsettsformatet i GS-sammenheng. De kan rive og slite seg tilbake i kampene, eller vente på at motstanderen går trøtt. På damesiden er det raskere game over dersom de har en dårlig dag, som Stosur mot Kanepi.

  3. Veldig overraskende at Stosur tapte. Det virket som hun hadde funnet flyten; spilte seg jo fram til semifinale i Eastbourne forrige uke og greier. Der røyk ett poeng i tippekonkurransen for min del.

    Og jammen ligger ikke Roddick ett sett under for Llodra (som vant i Eastbourne).

  4. Ser på Hewitt mot Korolev. Hewitt spiller veldig bra. Har nå 2-0 i sett og 0-2 i tredje sett. Tror dette går veien veldig greit for australieren. Og så gikk det jo bra for Roddick også. Men han var litt rusten av og til.

Legg igjen en kommentar