42 år, men neppe like sprek

Thomas Muster gjorde et av tennishistoriens tøffeste comebacks da han vendte tilbake til ATP-touren etter at han blei påkjørt av en fyllekjører i 1989. Nå prøver Muster seg igjen i offisiell kamp, 42 år gammel. Litt seint, kanskje?Det er vanskelig å forklare dette med noe annet enn ønske om oppmerksomhet. Uansett er comebacket gode nyheter for Challenger-turneringen i Brunswick i Tyskland, som sannsynligvis får litt mer presse enn de ville gjort uten den gamle østerrikeren.

Muster vant French Open i 1995, og dominerte på grusen i 1995-96.  Det gjorde han med en enorm arbeidmoral, og tunge, venstrehendte slag. Han la opp i 1999.

Det er åpenbart at Muster ikke kan løpe like mye som han gjorde i glansdagene, så jeg er spent på hvilken taktikk han har planlagt. Selv Challenger-spillere skal være mye bedre enn Muster. Jeg vet ikke om han har trent like frenetisk som John McEnroe har gjort i pensjonisttilværelsen. Etter kroppsfasongen hans under årets French Open å dømme, har han ikke løpt ned dørene hos sitt lokale treningssenter i det siste.

Muster selv forklarer returen til konkurransetennis sånn:

At the time all I said was I was going on holiday, so now I’m back from my holiday.

Øh, javel. La oss håpe det ikke blir pinlig.

I The hitchhiker´s guide to the galaxy blir supercomputeren Deep Thought spurt om «the answer to life, the universe, and everything». Etter lang tid kommer svaret: «42». Forfatter Douglas Adams døde i 2001, og fortsatt lurer fansen på hva 42 betyr. I Thomas Musters tilfelle er det også et stort spørsmålstegn knyttet til tallet, nå som han gjør comeback.

Først Jurgen Melzer i semifinale i French Open, og nå Thomas Muster tilbake på banen. Det svinger av østerriksk tennis om dagen, og det er ikke en setning jeg tror jeg har skrevet før.

Bildet: Muster i 2008.

[picappgallerysingle id=»1506813″][picappgallerysingle id=»1506813″][picappgallerysingle id=»1506814″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar