WTAnarki

Mens Rafael Nadal har knipset bort alle utfordrere i oppkjøringen til French Open, råder kaoset på damesiden. De ni grusturneringene som er blitt spilt siden mars, har hatt ni ulike vinnere. Akkurat nå er det vanskelig å peke ut en favoritt til French Open, men av gammel vane tipper jeg Justine Henin vinner.

De ni vinnerne av grusturneringer så langt er Wozniacki, Pennetta, Stosur, Schiavone, Henin, Benesova, Martinez Sanchez, Sevastova og Rezai. Resultatene i Roma og Madrid er de mest oppsiktsvekkende. I Roma spilte Maria Jose Martinez Sanchez sitt livs tennis. I Madrid gjorde Aravane Rezai det samme.

Rezai (tror det uttales røzé) var midt i en middelmådig sesong da hun plutselig slo både Henin, Jankovic og Venus Williams på vei til tittelen. Rezai er 23 år gammel og har slumret i nedre del av WTA-rankingens topp 100 i flere år.

Jeg kan vanskelig tro at denne tittelen er noe varig løft for henne, det er nok heller snakk om en karrieretopp a la den MJMS hadde i Roma. Det var alltid like ille å se Amelie Mauresmo spille med nasjonens forventninger på skuldrene på Roland Garros. Nå får Rezai den rollen. Det blir gøy å se hvordan hun takler det kravstore hjemmepublikummet. Hun spilte åttendelsfinale i fjor, og jeg blir overrasket om hun gjentar den bedriften.

Justine Henin har vært småsjuk i det siste, og tapte mot Rezai i første runde i Madrid. Jeg holder likevel Henin som favoritt til seieren i Paris, rett og slett fordi hennes beste nivå er bedre enn de andres på grus. Fransktalende Henin kommer til å få en dronnings velkomst i Paris. Det hadde vært stilig med en skikkelig høyoktan-finale mellom Henin og Serena, som blant annet spilte en minneverdig kamp mot hverandre samme sted i 2003.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Rezai har jeg liten tro på. MJMS er smartere, og kan nå et godt stykke, et godt stykke, med en draw som passer bra for henne. Møter hun en spiller som er dårlig match går det fort åt skauen, for hun trenger flyten.

    Holder også Henin som favoritt, og ser for meg et møte med Serena, forhåpentligvis sent i turneringen. Dark horse for min del er Jankovic, om kroppen er i slag.

  2. Det er så en tror at nesten hvem som helst kan vinne. En uke knuser JJ, Venus, for så å tape for Rezai.
    Serena, Justin og Venus spiller veldig bra tennis på sitt beste, men taper titt for lavere rankede spillere. Artig hvis MJMS fortsetter å spille som hun gjorde i Roma, da slår hun alle.

    Mitt tips er Jankovic.

Legg igjen en kommentar