WTA-tourens beste stoppballeksekutør

Maria Jose Martinez Sanchez er klar for semifinalen i Roma, knapt ett døgn etter at hun slo Caroline Wozniacki. Fikk bare med meg de siste fem minuttene av kvartfinalen mot Safarova, men det var mye å bli begeistret for der.

MJMS servet på 4-3 i andre sett da jeg kom inn. Da ble hun brutt til 4-4. I neste game brøt hun Safarova igjen, med sin miks av overskrudde forehander, gode volleyer, flate backhandslag og ikke minst den desiderte beste stoppballen på WTA-touren.

MJMS kan lynraskt skifte grep til å slå stoppballer, gjerne fra posisjoner hvor det er ventet, og både fra forehand- og backhandsiden. Det er ikke alltid dette lykkes, men det er ikke så viktig. Bare det at hun når som helst kan slå en stoppball, er forstyrrende for motstanderens psyke.

Det siste gamet ble en ren oppvisning. På nest siste ball stoppballet hun Safarova fram til nettet. Da Safarova bare klarte å sende en løs forehand tilbake, slo MJMS en enkel lobb over hodet på Safarova. På matchballen angrep MJMS nettet, og Safarovas passeringsslag gikk i nettet.

MJMS møter Petrova eller Ivanovic i neste runde. Hun bør ha god sjanse til å frustrere dem også ut av stilen. Vamos Maria!

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Jeg hadde gleden av å se MJMS i Båstad-turneringen sist sommer (som hun vant) og det var morsomt å se hvor frustrerte motstanderne ble.. det er jo vanskelig å spille en tennis der du må vente stoppballer i HVER veksling! Mot Sanchez på grus må du rett og slett slå hardt til på første slag så hun aldri får sjansen til å drive med sine mind games.

    Ellers har wta-turneringene denne uken vært rimelig morsomme! En del under-achievers som har løftet seg, som Kirilenko som riktignok ble gruset av Serena i dag. Og Sorana Cirstea i Madrid, med ny trener i van Grichen, en av mine favoritter.

    Men hovedstoryen har jo vært Ivanovic.. to topp 10-seire på rad og i skrivende stund har hun tatt førstesettet mot Petrova lett. Det er selvtilliten som imponerer mest! Og jeg må innrømme at jeg nesten blir emosjonell av det, triveligere jente med mer uheldig formstup har vi sjelden sett maken til og hun kan å spille.. har spilt fantastisk defensivt spill i denne turneringen, sklir og slicer og henter opp det meste.

Legg igjen en kommentar