To som har kjølnet

Mens Nadal og Federer pusser formen til French Open, kom i dag nyheten om at Davydenko og Del Potro har trukket seg fra turneringen.

Ting snur seg fort i tennis. I fjor høst var DelP det heiteste navnet på touren, etter seieren mot Federer i US Open. Davydenko var høstens andre store navn. Han vant masse turneringer og ikke minst ATP-sluttspillet. Ja, han ble faktisk nevnt som en outsider til Australian Open i januar, hvor han kollapset mentalt mot Federer.

Nå er både Davydenko og DelP skadet. Jeg hadde sett fram til gruskamp mellom en skadefri Nadal og DelP, som kunne blitt interessant.

For hvem skal kunne utfordre Nadal slik han spiller nå?

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

8 kommentarer

 1. Har sett matchen Nadal mot Monfils. Det var en fokusert Nadal som vant en overlegen seier. Nå skal han møte en formsterk Almagro i semien i morgen. Det kan jo bli litt av en match.

  Så gleder jeg meg til å se Federer mot Gulbis senere i kveld. Synes Federer spilte en flott match mot Wawrinka i går, men Gulbis spilte ogå bra og han virker å være veldig tent. Murray gjorde også en bra figur i går. Blir spennende å se hva han kan gjøre mot Ferrer. Ting snur fort i tennis så jeg tør ikke spå noe.

 2. Jeg ser ingen annen enn Federer som kan utfordre Nadal på grus akkurat nå. Kanskje litt absurd gitt diskusjonen her på bloggen for en uke siden, men han har spilt seg opp siden da. Egentlig akkurat som forventet nå som det nærmer seg Grand Slam.
  Jeg tipper Federer tar seg av Ferrer i dag, og vi får en ny Nadal/Federer-finale søndag.

 3. ja, nå som nadal er nr 2 igjen er de på hver sin side av tablået.

  Ettersom murray, djoko, davydenko, del potro er skadet eller helt ute av det (murray spiller jo OK men langt fra sitt best) er jeg mer sikker enn på lenge at vi ser nadal og federer i finalen i French.

  Noen interesante outsidere blir søderling og ferrer. disse tror jeg kommer langt, men vi snakker ikke om reelle tittelutfordrere. Spennende også om querrey og isner kan gå noen runder i french, men spørs på stabiliteten deres.

 4. Kampen mot Ferrer blir en god indikator på Federers form. Han pleier å slå Ferrer, men spanjolen gir alltid motstanderen mange baller tilbake. Hvis Federer har en dårlig dag fra grunnlinja, vinner stødige Ferrer dette.

 5. Ja, det blir en god test for Federer. Ferrer er dessuten i en god periode nå, og har imponert i vårsesongen. Ferrer er alltid god til å holde ballen i gang, og fortsetter Federer med så mange upressa feil, spesielt fra forehandsiden som han hadde mot Gulbis i kvartfinalen, vil det bli jevnt.

  Mot Nadal ser jeg tre klare ankepunkt som taler for spansk seier mot Federer: Den dårlige kampformen på grus, Nadals stadige overskrudde forehand mot hans enhåndsbackhand og en Nadal-serve som ser ut til å gi han mer poeng på grus. Aberet til Federer er å returnere fra backhandsiden mot en toppspinnserve som spretter høyere på underlaget, og det følgelig er lett å for å bli en kortere ball tilbake – hvor Nadal er med en gang.

  Nadal synes jeg dessuten ser svært konsentrert ut for tiden, og Federer ser mer rusten foran en Grand Slam enn jeg kan huske på lenge. Nadal er dessuten i angrepsposisjon i år, og er nok ekstremt sulten på å vinne tilbake hegemoniet i Paris. Men Federer har motbevist mine spådommer før, og man kan aldri avskrive ham, for plustelig står han der med pokalen i hånda…

 6. For å være helt ærlig synes jeg ikke Federer ligger noe etter «skjemaet» fra i fjor. En rusten start på grussesongen også i år, men pila peker rett oppover. Han avga sett til Gulbis i går, ifjor gjorde han det samme til Roddick. Ferrer blir som flere er inne på en god test men han imponerte ikke mot Murray i går.

  Og mens jeg skriver dette har Almagro tatt første sett mot Nadal som sliter for å holde seg inne i kampen. Almagro har som Federer enhånds-backhand, og «alle» Nadals server havner der. Likevel sliter han ikke nevneverdig med å returnere dem.
  Slik det ser ut nå er både Madrid og FO ganske åpent.

 7. Knut :</strongOg mens jeg skriver dette har Almagro tatt første sett mot Nadal som sliter for å holde seg inne i kampen.

  Nå snudde denne kampen helt etter forrige post, men poenget mitt er fortsatt det samme: Nadal taper ett sett mot en spiller de fleste trodde han ville ta i to strake og ser ikke like uovervinnelig ut som i Monte Carlo.
  Federer på sin side spiller seg i stadig bedre grusform. Slår han Ferrer tror jeg han er ganske fornøyd og neppe gir alt i finalen. Det er FO som gjelder for alle penga og det ingenting tyder på at rekka med strake GS-semifinaler er i fare.

  Når rekka ryker tror jeg den kommer til å skje på hardcourt. Ikke fordi Federer er dårligere der enn på grus, men det er flere gode hc-spillere i verden enn det er grusspillere akkurat nå.

Legg igjen en kommentar