Tirsdag i Madrid

Rundt årtusenskiftet sluttet Eurosport å sende Masters-turneringene for menn. Turneringene forsvant ut i det ytterste tv-mørket, i alle fall for min del. En halvgod løsning er å se Masters-kamper på nettet, som jeg gjorde da Federer spilte mot Becker i dag.

Federer vant det første settet 6-2 mot tyskeren, som i tillegg til navnelikheten med en viss Wimbledon-vinner også er kjent som mannen som slo Andre Agassi i amerikanerens siste profesjonelle kamp. Federer spilte helt greit. Han prøvde ut alle sider av spillet sitt. Han slo overskrudde og underskrudde backhander, spilte serve-volley og slo forehanden på alle tenkelige måter.

Federer var veldig opp og ned i prestasjonene. Til tider slet han med å holde gode lengde på grunnslagene. Han blåste også to matchballer i tyskerens serve på 5-4 i det andre settet. Den første var en enorm choke: Becker slo en ball som traff nettkanten og landet rolig langt framme i banen for Federer. Sveitseren måkte den enkle forehanden rett i nettet. Neste macthball tok Becker kontroll på, og presset Federer til en backhand som gikk i nettet.

Også i tie-breaket sleit Federer, før han til slutt vant 7-4.

Sam Querrey og Mikhail Youzhny vant begge en tittel sist helg. Bare Youzhny overlevde førsterundekampene de spilte i Madrid. Dagens merkeligste «resultat» kom mellom Nalbandian og Berdych: Begge spillerne trakk seg fra det oppgjøret pga skader.

Det var tett med overraskelser på damesiden i dag. På en småsyk dag inntok jeg horisontalen noen timer i formiddag, og fikk se deler av Patty Schnyder mot Agnieszka Radwanska (på Eurosport, for WTA-delen av Madrid-turneringen viser de). Radwanska er ranket høyest av de to, men det var Schnyder som vant. Det er ikke mange av 90-tallets stjerner som fortsatt henger med på WTA-touren men Schnyder spiller fortsatt. Jeg har alltid likt Schnyder. Dersom hun hadde hatt litt mer kraft, kunne hun vunnet mye mer i karrieren. Schnyder spiller med mye toppspinn og er venstrehendt, en oppskrift som Rafael Nadal har basert en hel karriere på. Schnyder ble aldri en kvinnelig Nadal, men hun spiller veldig underholdende tennis.

Caroline Wozniacki må være litt bekymret etter nok et tidlig tap, det samme er nok Pennetta og Dementieva, som også tapte. Maria Jose Martinez Sanchez hadde sin livs uke i Roma nylig, men tapte sin første kamp, mot tøffe Sam Stosur. Jeg tipper MJMS er temmelig utladet etter Roma-triumfen fortsatt. Maria Sharpova, Dinara Safina, Svetlana Kuznetsova og Justine Henin er allerede ute. Kim Clijsters er skadet. Serena Williams er rusten, men bør ha en god sjanse på tittelen i Madrid. Og kanskje French Open også, så åpent som alt er nå.

Bildet: Patty Schnyder.

[picappgallerysingle id=»8761742″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

10 kommentarer

 1. Vedr. tennis på tv:

  Mener å ha lest at Canal Digital har kjøpt rettighetene til Wimbledon som jo er den GS Eurosport ikke sender. NRK har sendt fra Wimbledon de siste årene, men de solgte kanskje rettighetene sine for å få cash til _enda_ flere OL-sendinger?

  Noen som vet om Wimbledon i år kun blir sendt på en obskur betalingskanal?

 2. Etter det jeg kjenner til blir det en løsning à la fjorårets: Tennisforbundet med samarbeidspartnere legger penger på bordet for å få Wimbledon på statskanalen. NRK opplyste i jo fjor at de ikke hadde råd til å sende mer enn én uke fra London.

 3. veldig trist 🙁

  Wimbledon på NRK brakte jo tennisen til folket!

  Ikke like lett å følge wimbledon turneringen fra diverse hytter og andre steder hvor man ikke har canal + abonnement.

  muligheter for å se på nett er det jo noen steder, men ikke helt det samme.

  Noen som vet om beste nettløsninger wimbledon, for de som ikke har canal +?

 4. Uten å legge noen skyld på Rybak, så fryktet jeg det verste for NRKs videre tennissatsning dette året. Men tenkte som så at «om NRK klarer og kombinere Wimbledon med et fjortendagers OL i Kina, så er vel ikke en GP-finale noen reel trussel»

  Trist for alle tennisglade nordmenn. At NRK ikke viser tennisens champions leauge får større konsekvenser enn man liker å tro når det kommer til rekruttering, mediaoppmerksomhet ect.

  tennistv.com er en klassiker på nett. Du må betale en slant, men kvaliteten er upåklagelig.

 5. frode :
  veldig trist

  Noen som vet om beste nettløsninger wimbledon, for de som ikke har canal +?

  Bruker selv bet365. Gratis men krever registrering. Grei billedkvalitet og kjedelige britiske kommentatorer.

Legg igjen en kommentar