Tennisverden er i vater igjen: Federer møter Nadal i finale

I tennis er det alltid en statistikk å henge ting på. Når Federer møter Nadal i morgen, kan dette bli Nadals 18. Master-tittel eller Federers 17. Nadal kan bli Masternes Master (hehe), Federer vil med seier utligne Nadal og Agassis rekord.

Men drit i det, det tøffe er at de møtes igjen, ett år etter kampen som ble vendepunktet for hver av dem i 2009, hvorfra Nadals kurve pekte nedover og Federers oppover. Federer slo Nadal i fjor i Madrid, men det er Nadal som pleier å vinne disse kampene.

Mitt tips for morgendagen: Nadal i to sett, 7-6, 6-2.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

11 kommentarer

 1. Å tippe settsifre har aldri vært min force, men jeg vil si utfallet av kampen er 75/25 i favør av Nadal. Federer må vinne første sett for å ha noen sjans mot en skadefri Nadal.

  Mrk. ingen har noensinne vunnet alle tre mastersturneringer på grus samme år, så flere rekorder kan ryke i kveld.

 2. ble vel en kamp som de fleste hadde spådd. Det som overrasker er hvor mange upressede feil Federer gjør. Tidligere mot Nadal ble han presset til alle sine feil. Nå føler jeg han har langt bedre kontroll under poengene, men roter det til for seg selv.

  Om han får luket bort disse feilene på vei til RG finalen er det absolutt muligheter. Likevel; det er alltid noe «bundet» ved Federer når han har break-baller mot Nadal, og savner at han slipper seg 100% løs.

  En annen vinner en Nadal eller Federer i French er utenkelig pr i dag.

 3. Til odd-egil,

  hvis du sikter til linken jeg la ut så er jeg ikke sikker på filmoversikt og slikt, har ikke brukt siden til noe annet enn å se masters-kamper, så vet dessverre ikke

Legg igjen en kommentar