Stor og liten bombe

På trynet igjen: I går spådde jeg enkle seire for Roddick og Ferrer. I dag forsvant de i strake sett. Selv om Roddick alltid vil slite med grus, trodde jeg rutinen og vinnerviljen ville være nok mot 100-et eller annet-rankede Gabashvili. 4-6, 4-6, 2-6 er stygge sifre for Roddick.

Kampen ble spilt på Suzanne Lenglen-banen, som Roddick (og andre?) mener er den langsomste på Roland Garros. Det passer Gabashvili perfekt, ifølge Roddick:

The tricky thing is for him normally is having enough time to take those kind of swings at the ball. Today he definitely had plenty of time to take swings at the ball, so, you know, it was tough for me to penetrate him. He was, you know, similar to, you know, Soderling last year. His swings are big enough to where he can create length even when it is heavy. My swings are a little bit more compact and more based on timing as opposed to kind of long, kind of fluid, kind of lengthy type thing. You do that over and over, I’m probably gonna come up short against that on conditions like these.

En enda større overraskelse er det at David Ferrer tapte i tre sett mot Jürgen Melzer fra Østerrike. Her må jeg bøye meg i grusen for Knut, som forutså både Roddick og Ferrers fall. Respekt! Ferrer har vært grussesongens mest stabile spiller (etter Nadal), og jeg trodde han skulle nå mye lengre.

Jeg vil tro Roddick slår seg litt i hodet over tapet. Denne delen av trekningen er nemlig ikke så tøff. Gabashvili møter Melzer, og vinneren der møter Djokovic/Ginepri. Vinneren av disse fire møter Verdasco/Almagro/Bellucci/Nadal. Lurer på hva Bellucci kan gjøre mot Nadal. Og respekt også til Robby Ginepri, som slo ut Juan Carlos Ferrero (to grustitler i år+French Open-vinner 2003, finalist i 2002) i fem sett. Hvis noen før turneringen hadde sagt at den siste gjenlevende amerikaneren i trekningen ble Ginepri, ville det gitt høye odds.

Federers del av trekningen inneholder bare seedede spillere. Federers erfaring er nok tilstrekkelig mot Wawrinka i neste runde, og vinneren der møter Cilic/Søderling. Søderling har surfet gjennom turneringen så langt, mens Cilic spilte fem sett i forrige runde. Søderling-Federer ville vært en interessant kamp i kvartfinalen.

Murray-Berdych og Youzhny-Tsonga er drømmekamper på papiret. Uke 2 begynner snart… (bare dumt at jeg må lese til muntlig eksamen mesteparten av tiden).

Under: En skuffet David Ferrer.

[picappgallerysingle id=»8947732″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

8 kommentarer

 1. Overraskende at både Ferrer og Roddick tapte i tre strake. Hadde ikke helt sett for meg det, men gledelig for både kval-spiller Gabashivili og Melzer, som endelig begynner å gjøre det bedre i Grand Slam-sammenheng.

 2. Har nettopp sett Søderling rundspille Marin Cilic. Det var litt av en oppvisning. Så også Federer mot Wawrinka der Fedrer ikke var like overbevisende i sin kamp som Søderling. Selv om Federer selvfølgelig spilte bra. Nå blir det et spennende møte mellom Fedrer og Søderling. Forundrer meg ikke om Søderling også tar Fedreres skalp.

 3. Spent på Søderling mot Federer i kvartfinalen, og hva han kan vise mot ham. Skulle han slå ut den regjerende mesteren i French Open to år på rad ville vært en stor sensasjon. Og om noen hadde sagt det om Søderling før turneringen i fjor ville nok mange hevdet Gausdal var neste.

  Søderling har imidlertid en grusom statistikk mot Federer. Det blir spennende å se hva han kan få til denne gangen. Har på følelsen av at Federer igjen tar det i tre strake, noe sånt som 7-6, 6-4 og 7-5…

  Ellers ekstremt synd at Tsonga måtte trekke seg.

 4. Tsonga sa etter matchen at det murra litt i den høyre leggen (om jeg husker riktig). Han har ikke hatt noen problemer tidligere der, så det er ikke snakk om et oppslått skade. Spesiell situasjon, og selvsagt skuffende at den siste franskmannen gikk ut på den måten.

  Ellers morro å se Marat Safin på matchen. Viste stolt fram den nye burger-magen han har fått etter han la opp, gratulerte Youzhny, og sa til fransk tv at han storkoser seg fra tribuneplass.

 5. Jeg så siste halvannet settet av Tsonga – De Bakker, og jeg syntes Tsonga slet med bevegelsen og dro litt på ene benet. Virket å være noe redusert. De Bakker var ikke langt unna å ta fjerde sett, og i så fall tror jeg Tsonga hadde slitt med å vinne kampen. Husker jeg tenkte at han ikke kom til å holde mot Youzhny – og det stemte, gitt.

  Ellers ser jeg fram til Verdasco og Almagro barker sammen i dag. Tror Verdasco har passert formtoppen og at Almagro tar dette.

 6. Takk for tippe-kred, men glem nå ikke at jeg tippet Murray som semifinalist 🙁
  Berdych kan slå hvem som helst når han har dagen, men jeg mener fortsatt at Murray vinner 3 av 4 kamper på grus.

  Roddick forklarer selv tapet sitt på en grei måte. Ferrer har blitt 28 år, grusspesialist, og dette er hans åttende FO. Han har aldri kommet lenger enn kvartfinalen og kun en gang kan han unnskylde seg med å ha møtt Nadal. Jeg mener han rett og slett ikke har det som skal til i denne turneringen.

Legg igjen en kommentar