Spådommer: French Open, herreklassen

Uten større fanfarer, sånn ser jeg på trekningen i årets French Open:

1. kvartal
Federer, Tipsarevic, Lopez, Wawrinka, Monfils, Cilic, Gulbis, Montanes, Söderling.
Tittelforsvarer Federer har en grei trekning, selv om Wawrinka i åttendelsfinale kan bli tøft nok. Nederst i denne avdelingen vaker Montanes og Gulbis, som begge har slått Federer på grusen i år. Jeg har tidligere spådd at Federers rekke av Grand Slam-semifinaler tar slutt her. Federer har spilt bedre etter at jeg avleverte den spådommen, men jeg får motvillig holde meg til det jeg har sagt. Semifinalist: Gulbis.

2. kvartal
Murray, Gasquet, Baghdatis, Berdych, Youzhny, Robredo, Tsonga.
1000 kroner til hver av dere dersom Murray-Gasquet i første runde settes opp på en bortgjemt bane. Det bør bli en underholdende kamp mellom to som sliter, og jeg tror Gasquet har en fair sjanse. Veldig åpent i denne avdelingen, ingen store kanoner. Jeg håper Youzhny for en gangs skyld klarer å få ut potensialet, og når semifinalen.

3. kvartal
Roddick, Melzer, Ferrer, Ferrero, Querrey, Djokovic.
Tredjeseedede Djokovic er et spørsmålstegn, og det er ikke så mange andre kanoner her heller. David Ferrer har spilt mye tennis i det siste, men jeg tror han er pigg nok til å male seg fram til semifinale.

4. kvartal
Verdasco, Kohlschreiber, Almagro, Gonzalez, Ljubicic, Bellucci, Hewitt, Nadal.
For å gjøre Nadals to første kamper det minste interessant, burde han blitt pålagt å spille dem med høyre hånd (han er jo ikke keivhendt). Eventuelt at han bare fikk én serve, ikke to. Eller at han måtte spille serve- og volley på alle poeng. Nadal åpner mot stakkars Gianni Mina, ranket 653 i verden. Det mest spennende her er om Mina får ett game i det hele tatt. Lurer forresten på hva oddsen for Mina-seier er her. Mange gode grusnavn her, men ingen som kan true Nadal i normal form.

Med andre ord tror jeg Gulbis, Youzhny, Ferrer og Nadal spiller semifinale. Nadal mot Gulbis i finalen, og den vinner Nadal.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. Gasquet slår Murray og klarer å karre seg inn til semi, der taper han for Federer.
    Franskmannen er i storform og kanskje han endelig klarer å få brukt det vannvittige talentet sitt.
    Nadal slår først Ferrer i semi så Federer i finalen.

  2. Veldig godt tippet synes jeg. Har vel stort sett det samme bortsett fra at jeg har Berdych i steden for Youzhny, men der har jeg ikke så veldig sterke synspunkt. Men jeg tror Gulbis vinner mot Federer i kvartfinalen slik at det er han som går til semifinale og senere til finale der han må gi tapt mot Nadal
    Når det gjelder Gasquet og Murray tror jeg at Gasquet drar det i land. Veldig bra match mot Verdasco i Nice i dag.

  3. Fra 1. kvartil tipper jeg Federer går til semifinale som vanlig. Gulbis har spilt bra i vår, men han har en tøff trekning mot spillere som Benneteau, Mayer, Cilic og Söderling/Montañés før kvartfinalen. Synes ikke noen peker seg soleklart ut i 2. kvartil, men satser på at Tsonga finner flyten med hjemmepublikum i ryggen. Ferrer har spilt jevnt veldig bra på grus hele sesongen, så tipper han møter – og taper mot – Nadal i semifinalen. Ny Grand Slam-finale mellom Federer og Nadal, som Nadal vinner.

Legg igjen en kommentar