Snart finaler

Jeg så en god del av Henins seier mot Jankovic tidligere i uka. Fikk dessverre ikke tid til å skrive en rapport av kampen. Jankovic var skikkelig godt med. Jeg har aldri vært noen stor fan av hennes konservative tennis, men ble imponert av det hun viste i de to første settene. Henin slår nok Stosur i finalen i dag.

Nadal-Ferrer i Roma: Mye rart skal skje om Ferrer klarer å stanse Nadal. Ferrer hadde en enklere semifinale, men jeg tror Nadal er pigg nok til å ta finalen i strake sett.

Med andre ord: Nadal og Henin er store favoritter før French Open.

Oppdatering: Nadal vant i strake sett, Henin i tre. Nå tar Nadal ei uke ferie før Masters-turneringen i Madrid. Jeg regner med at han vinner den også, og ikke minst French Open i slutten av måneden.

Blir interessant å se hva Federer får til i Estoril-turneringen som begynner i morgen. Federer er den eneste topp 10-spilleren, og da teller jeg både herre- og dameklassen, som deltar i turneringen.

Dagens trivia: Nadal har nå 17 Masters-trofeer, som er en rekord han deler med Andre Agassi. Hvor mange kommer han til å ha når karrieren er slutt? Si din mening i poll-en under.

[polldaddy poll=3142583]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

 1. Nadal måtte slite mer i Roma i år enn i fjor, men han unngår ikke favorittstempelet i de neste to turneringene. Om han lar seg slå kommer mye an på ham selv: om han føler seg uovervinnelig. Monte Carlo må ha vært en bra boost, men semifinalen i Roma kan ha satt en støkk i ham. Motstanderne hans har sikkert også studert den kampen som jeg synes gjør resten av grussesongen mer spennende enn slik den så ut etter Monte Carlo.

 2. Nadal slet kanskje mer i Roma enn han gjorde i Monte Carlo, men det er vanskelig å spille to topp turneringer på rad. Tror (dessverre) at Nadal kommer til å være like suveren som han har vært tidligere.

 3. Så er MC og Roma i boks for Nadal. Veldig glad for at Ferrer kom til finalen. Han er en god spiller og tydeligvis i god form nå. Det er også Verdasco. Blir spennende å se hva de får til i Madrid. Semifinalen viste tydelig at Verdasco trenger en pause. Gulbis imponerte. Har lenge ventet på at han skulle komme. Nå gjenstår det å se om dette var et blaff eller om han følger opp i Madrid og RG. Han uttaler, ser jeg, at han ikke ble skremt av Nadal. Blir spennende å se trekningen for RG. Den kan ha mye å si for utfallet. Når det gjelder Estoril kan jeg ikke se hvem som kan utfordre Federer. Han bør hale den seieren i land. Om han ikke gjør det er det vel grunn til litt bekymring når det gjelder resten av grussesongen for hans vedkommende.

  Og så hører jeg til dem som er glad for at Rafa vant i Roma og håper han kan løfte trofeet også i Madrid og Paris. Leste forresten at noen mente Federer trengte en toppmotivert og vinnende Rafa for å kunne bli motivert til å yte sitt beste i Wimbledon.

 4. Wenche Pleym :
  Leste forresten at noen mente Fedrere trengte en toppmotivert og vinnende Rafa for å kunne bli motivert til å yte sitt beste i Wimbledon.

  Merkelig påstand, synes jeg. Han vant jo i fjor uten at Nadal var med. Ang. Estorlil kan jo Federer tape for hvem som helst utenfor majors for tida. Blir derfor ikke overrasket om han ryker tidlig for en grusspiller som f.eks. Falla eller Montanes.
  Gledelig å se at Monfils er tilbake, men jeg tør ikke ha noen forhåpninger. Også interessant å se hva colombianeren Giraldo (han som moste Ferrero i Roma) kan utrette. På papiret er han på den enkle siden av tablået.

Legg igjen en kommentar