…og der tapte Federer igjen

Jeg skrudde på Federer-Montanes midt i andre setts tie-break, etter at Montanes vant det første settet. To minutter senere var kampen slutt. Federer er ute av form, og han har vært det lenge.

Da jeg skrudde på, ledet Federer 5-2 i tie-breaket, og skulle slå to server selv. Med andre ord: På papiret en særdeles god sjanse for å ta settet hjem. Hva skjedde? Federer tapte de fem neste poengene, med en kombinasjon av dårlig serving, upressede feil og en Montanes som sørget for å få ballen tilbake.

Federers grussinnsats er ekstremt tynn i år. Han har spilt fire kamper, med to seire (Phau og Clement, ingen av dem grusspillere å regne med) og to tap (Gulbis og Montanes – to helt ok spillere, men ikke mer).

En eller annen gang må Federers statistikk over Grand Slam-semifinaler på rad ryke, og slik han spiller nå, tror jeg det skjer i French Open. Hva tror dere om mannens sjanser i Paris? Federer har mange poeng å forsvare framover nå, siden han vant både Madrid Masters og Paris i fjor.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

10 kommentarer

 1. Enig at rekken fort kan ryke i French. Men det har vi vel sagt før…eller? Hvis ikke han kommer i form snart vil Nadal fort komme opp og snappe førsteplassen og Grand Slam-ene.

 2. Federer sa selv etter det siste tapet at han ikke var bekymret. Det likner jo ikke ham å si noe annet, men jeg tror uansett ikke at statistikken ryker i FO.

  For flere av konkurrentene hans er situasjonen enda verre. Djokovic har hatt en katastrofal sesong så langt og har trukket seg fra Madrid pga allergi. Murray har vært ute å kjøre siden AO-finalen. Davydenko og Del Potro er ute med skader, sistnevnte muligens ut sesongen. Spanjolene er vel de som på papiret kan gi Federer mest trøbbel i FO, men de har spilt mye tennis i det siste og begynner nok å merke kjøret snart.

  Motivasjonen er alfa og omega for Federer. Den gjenstående rekorden han kanskje har mest lyst på, # uker som nr.1, står i fare for å ryke hvis han taper for mange poeng i FO. Gitt at Nadal vinner Madrid og FO, noe som jo ikke virker usannsynlig.
  Selvsagt kan Federer ta tilbake førsteplassen ved en senere anledning, men det synes vanskeligere siden han spiller dårligere og dårligere utenfor GS. Jeg tror nok ikke han vinner i Madrid slik som i fjor (han har fått en rimelig tøff trekning), men jeg tipper han skjerper seg og når finalen i FO.

 3. @Knut
  Federer kan vel ikke si stort annet enn at han ikke er bekymret. Men leser at Peder Bode mener at det bør Federer-fans være. Bodo skriver at det ikke er det at Federer taper, men det er måten han taper på. At han taper når han er i posisjon til å vinne.

  Spanjolene har spilt mye tennis på den røde grusen i det siste, mens Federer så langt bare har spilt fire kamper. Kanskje er det der det ligger at han har for lite matchtrening på grusen.

  Likevel er det vanskelig å spå om hvordan det går i Madrid og FO. Ingen kamp er over før siste ballen er spilt. Men spennende blir det framover.

 4. Er enig i mye her.

  Sist federer hadde sin dårlige periode, (frem til i fjor på denne tiden da det løsnet), var det mye fordi nadal var helt utrolig overlegen, samt murray og djoko var på et høyt nivå.

  Nå er det egentlig bare nadal som er utrolig om dagen, og savner da at federer går lenger i turneringene. Likevel; federer er langt bedre på raskere grus, og jeg er sikker på at han vil komme langt i french open.

  Statistikken må ryke en gang, selvfølgelig, men federer har ligget under 2-0 i sett en rekke ganger i grand slam uten at det har hatt noe å si.

  Vil si at situasjonen er passe alvorlig – mindre enn kvarten i madrid nå, så snakker vi om veldig alvorlig

 5. Jeg friskmelder meg nå etter mange måneder med tennis-albue.
  Fysioterapeuten lo, fordi nesten ingen kom til henne med slike plager fordi de faktisk hadde spilt tennis. Dersom du er interessert i en lettkjøpt triumf feks ute på Sandnes, er jeg nå disponipel.

  Tommas

 6. Det må jo spille inn at Federer har fått barn, fikk han ikke tvillinger og?
  De fleste småbarnsforeldre her vet jo hvordan søvn, trøtthet, alltid småførkjøla eller annen virus greie herjer i heimen første årene… Greit han har sikkert flust av nanny’s, kona passer etc- men tror det påvirker i en viss grad spillet og resultater.

 7. Fikk bare sett første sett av matchen mellom Fedrer og Becker, og da syntes jeg Fedrer spilte ok. Ble derfor litt forundret da jeg kom hjem og så at andre sett gikk til tiebreak. Så hele matchen mellom Gulbis og Montanes, og ble imponert over Gulbis. Nå skal han møte Youzhny i neste runde. Det blir nok også en spennende match. At Sam Querrey er ute var også en overraskelse.

 8. Godt poeng, Leconte.

  Jeg fikk se litt av matchen mellom Federer og Becker, som han bare har møtt en gang tidligere, og Federer vant uten å imponere. En arbeidsseier. Det er liten tvil om at det nå er Grand Slam som teller for Federer, men det må bekymre han litt hvis han ikke når minst kvartfinale i Madrid.

Legg igjen en kommentar