Martinez Sanchez sendte Jankovic i grusen

Maria Jose Martinez Sanchez fullførte sin beste uke på WTA-touren da hun vant finalen i Roma i dag. I finalen slo hun Jankovic (7-6, 7-5), og før det Ivanovic og Wozniacki. Hvis du leter etter en outsider til French Open, er MJMS en god kandidat.

Dagen gikk med til konfirmasjon, så jeg fikk ikke sett noe av finalen fra Roma. Det er tøft at en så utradisjonell spiller som Martinez Sanchez, med sine mange stoppballer, sine nettangrep og store slagvariasjon, klarer å vinne. Ifølge klisjeen skal det jo ikke være sånn, det er tross alt 11 år siden Martina Hingis vant sin siste Grand Slam-tittel. Hingis var også en lur spiller, men hun ble etter hvert innhentet at kraftrevolusjonen som Williams-søstrene m.fl sto for.

Martinez Sanchez var en ukjent spiller for de aller fleste før denne turneringen. Nå får hun mer oppmerksomhet, og blir en spiller som de andre gjerne vil slå. Hvordan takler hun det? Svaret vil fortelle mye om karakterstyrken hennes, om hun er et blaff eller en kommende topp 10-spiller.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

  1. Hun er jo litt oppi åra og har vunnet masse dobbelturneringer helt siden 2001, men det var først i fjor hun vant første singelturnering, mot solide navn som Dulko og Wozniacki i finalene. Gledelig om hun nå har tatt steget opp som fullverdig singlespiller.. skulle ønske hun gjorde det tidligere, men et par år med en som henne i toppen hadde vært moro.

Legg igjen en kommentar