Korte prosesser

Federer, Söderling, Berdych og ikke minst Youzhny vant kjapt sine kamper i åttendelsfinalen i dag. De har alle mye sprett igjen i beina til kvartfinalene, hvor Söderling kan få revansje mot Federer etter tapet i finalen i fjor.

Svensken slo Cilic i strake sett i dag. Jeg så ingenting av den kampen, men fikk med meg Wilanders intervju med Söderling seinere på kvelden. Han spurte om det var vanskelig å ha noen taktikk mot Federer, siden Federer spiller så variert. Det bekreftet Söderling, som la til at Federer ikke har noen svakheter.

Det er selvfølgelig bare tull, Federer har svakheter som alle andre. Jeg regner med at trener Magnus Norman prøver å legge en klar slagplan mot Federer. Jeg tror det er lurt å ha en enkel oppskrift mot en såpass variert spiller som Federer. Hvis man prøver å bli med på Federers improvisasjonsverksted, blir det garantert tap. Nadal har en enkel taktikk mot Federer – slå med overskru mot backhanden hans – men den funker jo greit. Heldigvis for Federer har ikke svensken noe i nærheten av Nadals overskru. Jeg tror Federer slår Söderling igjen. Skal vi si fem sett?

Fikk med meg slutten av andre settet på Berdych-Murray. Det regnet tungt i Paris i dag. Eurosports kommentator mente at regnpausen og de langsomme forholdene var gode nyheter for Murray. Jeg ser ikke helt logikken her. Grus favoriserer spillere som klarer å sette nok fart på ballen selv til å presse motstanderen ut av posisjon, og Murray er ikke en slik spiller. Han er en bedre kontringsspiller på raske dekker. Berdych herjet med Murray, han nektet å flytte seg fra grunnlinjen og bestemte alt i duellene. Kikket litt på statistikken her. Murray hadde bare én breakball, til tross for at Berdych servet svake 46 prosent førsteserver. Enten var Berdychs andreserver ekstremt gode, eller så hadde Murray en dårlig returdag.

Berdych-Youzhny blir en kamp mellom to hardt- og flattslående menn i god form. Vinneren der møter Söderling eller Federer. Vi får en verdig finalist fra denne seksjonen uansett hvem det blir.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Godt skrevet. Det begynner å dra seg til nå. Både Berdych og Søderling vant lettere enn jeg trodde, men spilte solid. Synes forresten Cilic får fryktelig lite ute av førsteserven sin for å være nesten to meter. Søderling returnerte det meste, og Cilic er ikke den mest sikre på grusen.

  Murray virket lite «på» i dag. Fullt fortjent seier til Berdych.

  Helt enig at det neppe er lurt for Søderling å spille på Federes premisser og bli med på hans variasjonsreportoar. Federer vil garantert se ut som en spiller med svakheter fra tid til annen, på samme måte som alle andre. Det er mye opp til motspiller. Nadal får ham ofte til se ut som en ordinær spiller, og hvis Søderling går ut og tar kommandoen kan han gjøre det samme, selv om han ikke har et like åpenbart våpen. En svakhet hos Federer er for eksempel slicereturen hans på backhandsiden, som har en tendens til å bli litt for kort eller gå i nettet. Den kan angripes. Uansett, alle spillere har svakheter, og alle vil ha gode og dårlige kamper i løpet av en sesong. For Søderlings del får vi håpe han har treffet til kvartfinalen.

 2. Søderling må bare gjøre det han kan best: blytunge grunnslag. Dvs. samme oppskrift Del Potro brukte I USO, men det er selvsagt vanskeligere å dra samme fordeler på grus. Derfor er det viktig at han følger opp med å søke mer mot nettet. Han må akseptere å bli passert innimellom. Blir han konsekvent stående bak må han bare slå enda hardere og enda nærmere linjene – og dermed gjøre enda flere feil.

  Det står vel 12-0 til Federer i innbyrdes oppgjør, så det er et ikke så rent lite mentalt hinder her som svensken må forsere. Davydenko klarte det jo i ATP-sluttspillet så hvorfor ikke Søderling?
  Når det er sagt tror jeg Federer vinner i 4.

 3. Absolutt spennende denne kampen. Vil tro at Søderling MÅ vinne det første settet, hvis ikke blir han lettere demotivert, og federer vil spille enda mer avslappet og bedre.

  Ville virkelig hatt troen på Robin i dag på bakgrunn av hans imponerende ferd til kvartfinalen. Likevel;Federer har overbevist minst like mye så vil tro han tar dette. I fire sett tror jeg også.

Legg igjen en kommentar