Ivanovic vant igjen

Tennis på tv:
Ana Ivanovic – Nadia Petrova 6-2, 7-5
Kvartfinale, Roma

Det er utrolig hvor mye tennis man kan få sett på tv når husets femåring er på besøk hos besteforeldre og derfor ikke forlanger at NRK Super er det eneste som skal vises. Kampen mellom Ana Ivanovic og Nadia Petrova ble underholdende selv om Petrova var et stykke unna formen.

Ivanovic vant til slutt 6-2, 7-5. Jeg fryktet det verste for hennes del da hun begynte med noen ekstremt dårlige serve-oppkast. I denne kampen hadde Ivanovic virkelig fordel av regelen som sier at man han fange ballen før serven slås, dersom man er misfornøyd med oppkastet. Men Ivanovic servet brukbart kampen gjennom. (Jeg lurer litt på hvorfor hun ikke prøver å kaste ballen litt lavere. Det må da være lettere å få et godt oppkast da?)

Ivanovic sine grunnslag har alltid vært blant WTA-tourens beste – når hun er i form. Det har hun vært i Roma. Hun spiller fortsatt med ganske stor risiko, men ikke helt hodeløst. Ivanovic klarte å justere taktikken etter motstanderen, spesielt mot slutten av kampen da Petrovas forehand hadde falt helt fra hverandre.

Petrova skuffet på det mentale planet. Hun vet selvsagt at Ivanovic har en særdeles tynnslitt selvtillit etter all motgangen. Hvis Petrova hadde klart å holde maska, kunne kanskje Ivanovic begynt å tvile i det andre settet, som var jevnt. I stedet sutret Petrova over det meste som gikk galt.

Mest skuffende var Petrovas volleyspill, som stinket. Petrova har vært nummer 3 på double-rankingen, men bommet stadig vekk på enkle volleyer, ofte når Ivanovic omtrent var ute av duellen.

Ivanovic møter Maria Jose Martinez Sanchez i semifinalen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Petrova var tidvis helt krise.

  I andre sett, når Ivanovic kanskje ble litt nervøs for et tredje, satt serven som et skudd. Det er jo meget betryggende, og som kommentator påpekte et tegn på selvtillit.

  Det må understrekes hvor sjokkerende Ivanovic’ lykke i denne turneringen er, og mot tre antatt vanskelige motstandere. Ranket 58. Tapt mot alt og alle og ikke under noen omstendigheter vært i stand til å koble to seire på rad, selv i de enkleste oppgjør. Jeg og en del andre så for oss en Vaidisova-aktig sklie ned i obskuriteten. Jeg tror nettopp det å spille litt mindre hodeløst har vært stikkord for at hun og hennes nye trener har lykkes med å snu ting. I dag lå hun i mange dueller bak og ventet til Petrova slo en feil. Og defensivt sett er hun i gammel form.

 2. Endelig er hun tilbake, forhåpentligvis.
  Hun er sammen med Sharapova, Williams søstrene og de to belgiske damene, profiler man trenger i WTA.
  I et intervju etter kampen sa hun at hun fortsatt hadde mye å gå på i serven. Jeg tror det er som Åsmund skriver, at det er oppkastet det henger på. Ballen går i alle retninger og allikevel slår hun.
  Det skulle vel ikke være så vanskelig å trene på oppkastet?
  Hun virker og ha «dempet» seg litt og går ikke for vinnere hele tiden. Selv om jeg savner det treneren kalte «goodbye» forehanden, så er det tryggere med litt mer toppspinn.

  God matchtrening og økt selvtillit, tar henne forhåpentligvis opp der hun hører hjemme . Topp 10.

  Vanvittig imponerende av JJ, 0 og 1 over Venus, ingen liker å bli feid av banen på den måten.

 3. Jeg er nok litt fersk i norsk tennisterminologi, for jeg klarer ikke annet enn å flire litt av uttrykk og fraser som «serve-oppkast» og «det er oppkastet det henger på»..

  Petrova er vel ikke akkurat kjent for sin mentale styrke eller stabilitet. Den ene dagen kan hun ryke ut mot Oudin (US Open) og den andre feie Clijsters av banen med 6-0 6-1 (Australian Open). Tror du skal vente lenge på å se henne holde maska.

  Men blir spennende med Ivanovic mot Wozniacki-dødaren Maria Jose Martinez Sanchez. Og enig at det var imponerende – og moro – med Janckovic’ seier over Venus.

  Og forslag til ny post: Juan Martin del Potro operert og kanskje ute hele 2010-sesongen. Han kommer til å rase nedover ATP-rankingen fremover, i hvert fall etter US Open. Hva synes man om 12-månedersperioden for rankingen? Kjør debatt!

Legg igjen en kommentar