French Open: Kjappe inntrykk fra dag 1

Resten av husstanden ruller dessverre ikke ut bønneteppet og vender seg mot Paris selv om French Open begynte i dag.

Dermed ble jeg fanget i kryssilden mellom pai-baking (rabarbra og marengs), bleieskifting og 167 spørsmål som alle ble innledet med «Pappa…?». Men noen få glimt fra tennisbanen ble det:

Da Federer tapte mot Nadal i Madrid nylig, sa han noe sånn som at det var French Open som egentlig betydde noe i grussesongen. Jeg synes det er på grensen til arrogant overfor de andre grusturneringene. Likevel har Federer et poeng, de andre grusturneringene er oppkjøring til Paris. Derfor betyr de fine resultatene til Ernests Gulbis og Maria Jose Martinez Sanchez tidligere i vår, fint lite når begge tryner i første runde. Gulbis trakk seg på stillingen 4-6, 2-6, 0-1 mot Benneteau, pga skade. Gulbis kan selvsagt ikke lastes for at han skadet seg, men jeg og mange med meg hadde store forventinger til Gulbis i Paris. Martinez Sanchez vant i Roma, men tok bare seks games mot Akgul Amanmuradova. Hvis du kjenner til sistnevnte, ser du på en ekte tennisnerd når du ser deg i speilet. Hun er ranket 98 i verden.

French Open er ofte gunstig i forhold til fridager, så også i år. Dette ville vært en perfekt helg i Paris. Fredag og lørdag til Paris-ting, søndag og mandag på Roland Garros og hjem på tirsdag. Akk. Et annet år.

Folk sitter med meterbrede fjernsyn i stuene sine, så hvorfor er skjerm-informasjonen så kjip på tenniskamper? Jeg så litt på kampen mellom Keothavong og Pennetta. Spillernes navn var indikert med Keo og Pen nederst på skjermen. Hvor mange tilfeldige seere vet hva dette står for? Kan de ikke spandere på seg å skrive navnene fullt ut?

Pennetta så solid ut. På de tre første gamene måkte hun ned backhandvinner etter backhandvinner mot Keothavongs forehandhjørne. Semi i år, Flavia?

En siste ting fra Pennetta-Keothavong: Det er på tide at tennis innfører bortedrakter og hjemmedrakter. Begge spillerne stilt med gul topp, blått skjørt, hvite sokker og hvite sko. Forslag: Den høyest rankede spilleren velger sitt antrekk dagen før kampen, så får motstanderen finne noe i andre farger. Her er det jo muligheter for litt utpsyking, hvis en spiller f.eks er helt avhengig av å spille i bestemte farger for å føle seg vel på banen.

2010 begynte bra for Victoria Azarenka, da hun var på nippet til å slå Serena Williams ut av Australian Open. Siden har det gått verre og verre, og i første runde mot Gisela Dulko fikk hun bare tre games totalt.

Nicolas Massu nådde sin ubestridte karrieretopp da han vant OL-gull  – faktisk både single og double – i 2004. De siste årene har det gått treigt for chileneren, som tapte i første runde mot Fabio Fognini. Jeg blir ikke overrasket om Massu gir seg etter denne sesongen. Chileren har bikket 30, og må være sliten etter å ha løpt etter den gule ballen i årevis.

  Av Åsmund Ådnøy

  Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

  3 kommentarer

  1. Mandag morgen, og andre dag i FO. Gårdagen bød jo på en del overraskelser. Gulbis ut med skade. Hadde sett for meg at han skulle gå veldig langt i år. Tsonga berget seg med et nødskrik. Om det betyr at han spilte under middels eller at Brandt spilte godt er ikke godt å si. Fikk bare sett litt av den matchen. Søderling virket sterk, men nå var det vel ikke all verden av motstand han hadde.
   På kvinnesida virket Venus sterk. Synes det er synd at MJMS røyk ut alt i første runde. Hadde sett for meg at også hun skulle nå langt.
   I dag har jeg større sjanse til å få se noen matcher. Er hjemme, det regner og da blir det ikke så mye hagearbeid. Mange spennende matcher i dag. Spent på å se Federer, men har en følelse av at han er i slaget nå. Ellers blir matchen mellom Murray og Gasquet spennende. Kommer Murray gjennom den tror jeg han kommer ganske langt. Og så er jeg spent på Gonzalez. Han har vært borte en stund, men jeg så han spille oppvisningsmatch og der synes jeg han var bra. Også Djokovic skal jo i ilden og det vil vel si noe om formen hans.
   Serena er jeg også spent på, det samme med Wozniacki. Sistnevnte var ikke helt på topp sist jeg så henne spille.
   God tennisdag!

  2. Hadde ikke syntes synd på Tsonga om han røk ut i går. Daniel Brandt storspilte. Tsonga bar nok preg av å ikke ha spilt på lenge, han virket smånervøs og smårusten. Han brente av mye krefter i går også, nesten 4 timer spill i 30 grader merkes.

   French Open er herlig, blir mye tv-titting denne uka her merker jeg..

  Legg igjen en kommentar