En svart sky over Wozniacki

Tennis på tv:
Maria Jose Martinez Sanchez – Caroline Wozniacki 6-4, 6-2
3. runde, Roma

Det var overskyet i Roma i går ettermiddag, men skyen som hang over hodet til Caroline Wozniacki var enda mørkere enn himmelen. Den andreseedede dansken ble rundtspilt av Maria Jose Martinez Sanchez, som ikke bare har et langt og tøft navn: Hun er også en helt utypisk spansk spiller.

MJMS vant 6-4, 6-2 over Wozniacki, og jeg fikk sett store deler av kampen. Allerede fra starten var det tydelig at Wozniacki var ukomfortabel med å møte MJMS. Wozniacki liker seg best når hun kan komme inn i en rytme hvor hun kan spille lange dueller fra grunnlinjen, hvor Wozniackis sikkerhet er nok til å slå de fleste. Det hun mangler i kraft, tar hun igjen med stabilitet.

MJMS ga aldri Wozniacki noen slik rytme. Spanjolen er venstrehendt og helt uforutsigbar. En kvinnelig, keivhendt versjon av Fabrice Santoro, for dere som husker ham. MJMS angriper nettet ofte, men det er alltid en plan bak. Hun skaper gode vinkler med forehanden.

Kampens «du kødder!»-poeng kom mot slutten av første sett. Wozniacki slo en førsteserve som MJMS besvarte med en helt perfekt tohendt backhand-stoppball som døde rett over nettet på Wozniackis side. MJMS har den fordelen at det er vanskelig for de andre spillerne å forberede seg på å møte henne, for ingen spiller som hun gjør.

Mot slutten av første sett måkte Wozniacki en ball midt i nettet i ren frustrasjon etter en ballvekskling. Den mørke skyen over hodet hennes lettet aldri, og MJMS tok seg enkelt videre. Hun er et morsomt innslag på WTA-touren.

Dette var tredje oppgjør mellom MJMS og Wozniacki, og dansken har aldri vunnet.

Ellers i Roma i går: Venus og Serena videre, Venus møter Jankovic som knuste Wickmayer 6-2, 6-0. Ana Ivanovic fikk endelig noe å glede seg over da hun slo Dementieva. Ivanovic møter Petrova i neste runde.

Det sørgeligste med Wozniackis kamp i går var de tomme tribunene. Det var folk på 10 prosent av setene. Tennisanlegget i Roma er blitt kraftig oppgradert, og centercourten er helt nydelig. Hvis du en gang har lyst å kombinere storby, vårvarme (20 grader i Roma i går) og internasjonal topptennis, så dra til ATP- eller WTA-turneringen i Roma i månedsskiftet april/mai. Da jeg var der for sju år siden, var det bare å møte opp ved inngangen og kjøpe billetter. Enkelt og greit.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar