Ei som sov dårlig i natt

Tennis på tv:
Svetlana Kuznetsova – Andrea Petkovic 4-6, 7-5, 6-4
2.runde, French Open

Andrea Petkovic, that´s who. Hun blåste fire matchballer mot Svetlana Kuznetsova, og forsvant fra turneringen i tre sett. Jeg så siste del av kampen direkte, og første del i opptak i dag tidlig.

Det må svi ekstra for Petkovic at hun servet selv på alle de fire matchballene, og at tre av dem kom på 40-0 i slutten av andre sett.40-0 er en misunnelsesverdig, men litt farlig posisjon å være i. Det er lett å bli nonsjalant, og deretter stresset når du forstår at du er i ferd med å kaste vekk en så stor ledelse.

Petkovic har ingen serve som kan snøre sekken, hun er avhengig av å vinne poengene fra grunnlinjen. Den første matchballen satte Petkovic i nettet etter at Kuznetsova presset fram en feil fra backhanden hennes. De to neste slo Petkovic vekk helt på egen hånd. Hun fikk enda en matchball som heller ikke ga resultat. Kuznetsova brøt til 5-5 og servet seg lett til 6-5. Petkovic hadde sjanser til å presse fram et tie-break, men slo seg igjen helt vekk.

For meg ser det ut som Petkovic spiller med stor risiko fra grunnlinjen, og hun har bare en hastighet: Full fart. Hun spiller på små marginer. Når hun treffer, ser grunnslagene hennes ut som prosjektiler, og til tider ble tittelforsvarer Kuznetsova en statist. Mot slutten av det andre settet slo Pekovic like utenfor linjene, og akkurat så lavt at ballen gikk i nettet. Å ta foten av gassen er ikke noe Petkovic mestrer så godt ennå.

Kuznetsova? Hun kom seg gjennom kampen, men viste ikke mestertakter. Hun gjorde en del merkelige taktiske valg fra forehandsiden, og overlevde mest på rutinen og urutinert motstand. Spillere har vunnet Franch Open etter å ha reddet matchballer tidligere også, blant anne Kuerten i 2001. Men jeg blir overrasket om Kuznetsova står med pokalen om ti dager.

Kampen ble spilt på Court 1, også kjent som Okseringen på Roland Garros. Den lave kameraføringen gjør at underlaget ser ekstra raskt ut, og banen ser lang ut. Perfekt egnet for TV.

Følg Petkovic på Twitter, hun har mye bra å melde. Kuznetsova på Twitter etter seieren:

Guys guys guys thank you so much!for all ur support and suffer! i didnt my best and happy to pull this one thrue!going to bed!

[picappgallerysingle id=»8923877″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

  1. Jeg så bare noen få games av denne kampen, og da tilfeldigvis slutten av 2.-settet. Synd for Petkovic at hun ikke taklet presset, men jeg tror ikke jeg hadde orket å sitte gjennom en hel kamp med en jente som roper «UFFFAAAAAAHHHH» for hvert eneste slag. Da tar jeg heller skrikingen til Sharapova 🙂

  2. Petkovic er morsom jente, ja, og jeg må innrømme at jeg rev meg i håret da nervene tok helt overhånd for henne.

    I want to kill myself!But first I will kill @SvetlanaK27 – now get the title, girl. Going to the Louvre now to get some culture in the head. about 7 hours ago via web

Legg igjen en kommentar