Doubles like it´s 1999

Verken Martina Hingis eller Anna Kournikova har bikket 30 ennå, men det forhindrer dem ikke i å delta i gamlis-klassen i årets Wimbledon-turnering. Eller Legends, som det heter. De spilte en del double på slutten av 90-tallet, og møttes også i semifinalen i 1997. Det var vel der mediefenomenet Kournikova ble skapt.

Kournikova var kontroversiell ikke så mye på grunn av det hun gjorde, men på grunn av det hun ikke gjorde: Hun vant aldri en singletittel på WTA-touren, men håvet inn millioner på grunn av utseendet. Hingis var arrogant og/eller ærlig i en grad som få andre har vært. Dagens WTA-spillere er ikke så sitérbare som Hingis.

Begge hadde sin glansperiode på slutten av 90-tallet. Etter at tenniskarrierene deres falmet, har det blitt stilt rundt Kournikova, mens Hingis fortsatt har vært i rampelyset, ofte i negativ sammenheng: Hun gikk til rettssak mot skoprodusenten sin, Sergio Tacchini, som hun hevdet hadde levert sko som skadet føttene hennes. (Dette skulle ha skjedd i årene 1996-99, som var Hingis´ beste på tennisbanen. Her må vi altså snakke om senvirkninger, siden hun saksøkte dem først i 2001.)

I 2007 ble Hingis tatt for kokain-bruk, og som følge av suspensjonen la hun opp. Denne testen ble tatt under Wimbledon, men jeg tror Hingis kommer til å bli tatt godt imot likevel når hun kommer tilbake i sommer. Tennisfamilien elsker gamle helter. Hingis og Kournikova har en god sjanse til å vinne veteranklassen, så sant de trener litt på forhånd. Det hadde vært tøft om f.eks Lindsay Davenport og Monica Seles hadde dannet et par også. For et oppgjør det ville blitt!

Her er et klipp fra Wimbledon-semifinalen i 1999, som Hingis vant. Litt vanskelig å se ballen, men du får et inntrykk av spillet. Det best med gresstennis er lyden av ballen som treffer bakken og strengene.

[youtube]ZyBmgg7KlPk[/youtube]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar