Andy og Andy spiller uten press

Andy Roddick og Andy Murray har ingenting å tape i French Open. Det er en turnering de neppe har forhåpninger om å vinne, så jeg innbiller meg at det får dem til å senke skuldrene. Nå har begge vunnet to kamper på Paris-grusen, og de har såpass god trekning at de kan henge med litt til.

Murray overlevde første runde mot Gasquet, som er imponerende uansett hva man mener om Gasquets manglende mentale styrke. I dag slo han Chela,  en gammel sliter som er oppvokst på søramerikansk grus. Murray tapte ett sett på tie-break, men vant de andre tre settene enkelt.

Nå møter han uberegnelige Baghdatis, og Murrays store talent for å holde ballen i gang bør være nok til at Baghdatis klarer å slå seg vekk. (Rett etter at jeg har skrevet disse skråsikre ordene, tar jeg en kikk på den innbyrdes statistikken, og ser at Baghdatis leder 2-0 i kamper. Men de har ikke spilt siden 2007.) Vinner Murray den kampen, møter han Berdych eller Isner, som også er overkommelig motstand.

Roddick spilte også fem sett i første kamp (mot Nieminen) og fire sett i dag (Kavcic). Han møter Gabashvili i neste runde, en middelmådighet av den typen som Roddick pleier å utmanøvrere i store turneringer som denne. Jeg blir overrasket om Roddick avanserer videre etter det, for i fjerde runde venter trolig David Ferrer, mannen som har grus på brødskiva (nesten).

Nadal og Federer har lett motstand i neste runde. Nadal møter argentinske Zeballos (ranket 44), Federer møter Reister (165). Dersom du satser 10 kroner på at Federer og Nadal vinner (Bet365), får du tilbake 10 kroner og 10 øre. Satser du på tennishistoriens største dobbeltbombe, at begge taper, får du tilbake 4410 kroner.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Tror det er sjanser for Andy-ene i Paris i år, men størst mulighet for Murray. Han har sett lovende ut i innledningen. Roddick bør ta seg videre i neste runde, men kampen mot Ferrer blir en særdeles vanskelig oppgave.

  Jeg synes Roddick er blitt litt sikrere, men så lenge ikke serven er like truende og han sliter med å få tempoovertak i ballvekslingene blir det fort stopp når han møter erkeekte grusspillere som Ferrer.

  Baghdatis mot Murray gleder jeg meg til. Det blir en garantert en severdig match.

  Ellers synes jeg Fognini overrasket mot Monfils, og spilte svært trygt og godt, samtidig som han hadde power i slagene. Monfils synes jeg spilte litt for defensivt etter min smak, og er i mine øyne klart best når han angriper ballene mot slike motstandere. Blir spennende å følge Fognini videre – han er en mann å se opp for. I kategorien «overraskelser» er det vel også en aldri så liten bombe at Isner å gå videre igjen, dog i svært jevne settsifre mot Chiudinelli.

 2. Jeg er så ikke sikker på at Roddick overlever 3dje runde. Gabashvili er en spiller i medgang. Riktignok lavt ranket, men cruiset gjennom kvalifiseringen og har tapt tilsammen 10 games på sine to første kamper. Roddick til sammenlikning har tapt 39….

  Murray har strak kurs for semifinalen. Berdych er det største hinderet på veien.
  Ellers tror jeg at flere av de spanske favorittene (minus Nadal) ryker snart. Ferrer, Verdasco, Almagro og Ferrero har spilt mye i det siste og flere har allerede vist svakhetstegn i denne eller tidligere turneringer.

  At Isner slo Chiudinelli synes jeg ikke var overraskende. I motsetning til Roddick har han virkelig forberedt seg til FO noe som nå betaler seg. Jeg tror imidlertid han ryker mot Berdych senere i dag.

  Dagens kamp etter min mening er revansjeoppgjøret mellom Tsonga og De Bakker.

 3. @Erik
  Vel, det er selvsagt min personlige mening.
  Jeg klarer ikke å se at Tsonga er noen trussel mot Murray på grus. Franskmannen vant 7-5 i avgjørende mot nr.88 i verden i første runde og møter i dag De Bakker som slo ham i Barcelona. Overlever han den kampen går han antakelig mot Youzhny. Heller ingen gruskjempe, men han har i det minste overbevist i sine to første kamper. I det hele tatt er jeg overrasket over hvor mange som tippet Tsonga som semifinalist.

  Berdych er den største trusselen før semi’n, men Murray bør slå ham greit.

 4. Monfils kamp mot Foggini var en klassiker. En av mer merkeligste matchene jeg sett tror jeg, umulig å spå hva som kom til å skje. En av de seneste kampene i RGs historie også, den ble vel ikke avsluttet før 22.00 (samtlige fotografer på med blitsen, hehe) og Foggini som på italiensk vis gestikulerer fem minutter foran dommeren (ingen skjønner noe som helst) ved den første diskusjonen om kamputtsetelse. Det værste var kvaliteten over spillet etter en lengere pause og mørke forhold, som til slutt ble avsluttet på 5-5 i femte sett (med misbrukte matchballer for Foggini).

  Skuffende av Monfils å ryke ut på denne måten. Greit nok at Foggini fortjente seieren, men hva med spille med litt engasjement, gi litt ekstra i hver ballveksling og virkelig spille trøya varm foran eget publikum? Dette er jo dette han er kjent for, noen må ha forgiftet drikkevannet hans…..

 5. Beklager avsporingen, men fant ingen bedre steder å ta det.

  Når det gjelder Roddick så er det ingen tvil om at om banene blir regntunge så må han jobbe ekstra hardt. Det syntes godt i går. Tror han tar seg greit videre fra tredje runde, men derfra er levner jeg han små sjanser. Tror forøvrig (dessverre) Murray vil komme langt i år, hans kampprogram får ingen til å skjelve.

Legg igjen en kommentar