Spanskebølgen

Spania i grustennis er som Sovjet under andre verdenskrig: Der andre nasjoner sliter med rekrutteringen til kampene, har landet utømmelige menneskelige ressurser. De kommer igjen og igjen, i en ustoppelig bølge. Flere profilerte spanjoler har gitt seg de siste årene (Costa, Corretja) og andre gamle storheter har falmet (Moya), men det gjør visst ingenting: I Monte Carlo er fem av åtte kvartfinalister spanske.

De fem er Nadal, Ferrero, Ferrer, Montanes og Verdasco. Det er første gang fem spanjoler har kommet så langt i en Masters-turnering. Dette er kvartfinalene (innbyrdes statistikk i parentes):

Novak Djokovic – David Nalbandian  (2-1)
Fernando Verdasco – Albert Montanes (3-0)
Rafael Nadal – Juan Carlos Ferrero (6-2)
David Ferrer – Philipp Kohlschreiber  (4-3)

[polldaddy poll=3063014]

Djokovic-Nalbandian blir en godbit her. Tresett-formatet favoriserer Nalbandian, men jeg tror Djokovic klarer dette. Nadal kommer til å slå Ferrero, som får en indikasjon på hvor god han egentlig er på grus for tida. Han har jo vunnet to mindre titler på grus i år. Verdasco tar seg lett av Montanes, og jeg tror Ferrer slår Kohlschreiber.

Mye rart skal skje om Nadal ikke vinner dette. Han har vist knallform så langt, riktig nok mot svak motstand. Nadals store fordel er at han ikke trenger å spille opp mot sitt beste for å vinne komfortabelt mot de aller fleste.

[picappgallerysingle id=»8531866″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

8 kommentarer

 1. Nadal har jo en helt ekstrem statistikk i denne turneringen med 5 tapte sett de siste 5 årene. Antakelig må man tilbake til Borg og French Open for å finne tilsvarende tall.
  Tilsammen har Nadal avgitt 2 games på de to første kampene. Og enda værre: i første sett mot Berrer tapte han kun 5 (fem!) baller. Jeg har ikke noe statistikk for hånden, men tipper det kan gå år mellom hver gang dette skjer på Masters-nivå.

  Det mest spennende nå er hvor mye Djokovic har hevet seg siden IW/Miami og om han kan bli en reell utfordrer utover grussesongen slik han var i fjor. Og kanskje hvorvidt Verdasco endelig kan prestere på grus. Spillet har han jo alltid hatt.

 2. Så er alle fire kvartfinalene over, og til semi er tre av fire fra Spania. Forteller vel noe om hvor sterke de er på grus. Hva skal en så si om dagens matcher? Ferrer gjennom, men Kohlschreiber mye nærmere enn hva jeg hadde trodd. Rafa solid, men Ferrero var nok en større test en det han hadde i de to første marchene. Hadde trodd Nalbandian ville gi Djokovic større utfordringer. Ser ut som Nole er i ferd med å finne formen. Kanskje får vi en reprise av fjorårets finale? Den siste kvartfinalen ble en noe underlig forestilling med Verdascos kolaps i andre sett for så å komme stort tilbake i tredje og siste sett.
  Spennende semifinaler i morgen. Så gjenstår det å se om det blir en helspansk finale søndag eller om Djokovic slår Verdasco.

 3. Blir en spennende finale! Så Nadals triumf over Ferrer i dag, og han virker uhyggelig sterk. Ellers er det deilig å se grusstennis igjen – for første gang i år. Rett og slett balsam for tennishjernen.

 4. Er redd det blir overkjøring i finalen. Fine settsifre for Verdasco i semifinalen, men Djokovic hadde en vinner/unforced-ratio som var helt hinsides ham.
  Nadal har forøvrig 9-0 innbyrdes mot Verdasco.

 5. Verdasco har den fordelen ift de andre at han er keivhendt, så Nadals krossede forehand går til Verdascos forehand. Men det blir ikke i denne kampen at han bryter tapsrekka mot Nadal. Tror det blir full overkjøring.

Legg igjen en kommentar