Sesongen begynner nå

Overskriften er selvfølgelig bare tull. Verdens beste tennisspillere har kjempet om rankingpoeng og pokaler siden tidlig i januar. Vi har vært gjennom godbiter som Australian Open, Masters-turneringer i Indian Wells og Miami, og første runde av Davis Cup. Likevel, begynnelsen av april føles alltid som den egentlige starten på sesongen.

En filmregissør ville revet seg i håret over tennisårets tre første måneder. Her er det ikke snakk om å bygge opp noen spenningskurve: Etter bare to uker kommer klimaks, i form av Australian Open. Så følger total stillstand i februar, før mars byr på to Masters-turneringer som leder opp mot…ingenting.

[polldaddy poll=3017627]I en perfekt verden hadde Indian Wells og Miami-turneringene blitt spilt før Australian Open, som skulle vært flyttet til mars. Da hadde man også unngått den ekstreme sommerheten i Melbourne.

Ok, føler at jeg har sagt dette før, så jeg skal slutte å sutre over tenniskalenderen. For om filmregissøren ville klasket seg i hodet over sesongens første måneder, ville han jublet over fortsettelsen. Nå begynner halvannen måned med grusturneringer, som munner ut i den største grusturneringen av alle; French Open. Så kommer to korte uker med grastennis før den største grasturneringen; Wimbledon. Så kommer noen uker med amerikansk hardcourt-tennis før US Open.

Etter Australian Open blir det ofte spekulert i mulighetene for en vaskeekte Grand Slam, altså at den som vant i Australia også kan vinne de tre neste Grand Slam-turneringene. Det har ikke skjedd siden 1969 på herresiden (Laver), 1988 på damesiden (Graf). Det største spørsmålet i grussesongen blir om Federer klarer å gjenta triumfen fra French Open. Først da blir det interessant å spekulere i en mulig storeslem, mener jeg.

Og hvor dominerende kommer Nadal til å bli på grusen? Han har vært kongen siden 2005, før fjorårets overraskende tap mot Söderling. Jeg tror Nadal kommer sterkt tilbake i år, og vinner i Paris igjen.

På damesiden blir det spennende å se om Henin klarer å vinne French Open igjen. Hun er den beste grusspilleren på WTA-touren. Det vil si, hun var det i alle fall før hun la opp. Henin i normal form er favoritt til tittelen i Paris, men jeg tror Clijsters og et par av russerne kan bli farlige.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

  1. «Tennis officials» eller de som styrer tennissirkuset er noen nisser hele gjengen. Jeg har rett og slett gitt dem opp, samme gjelder dopsystemet og alt som kommer med. Ellers er jeg veldig enig i det du sier med at Grand Slamen egentlig ikke realistisk sett kan bli spekulert i før etter French Open, og jeg tror ikke Federer kommer til å ta den, selv om jeg håper på det! (Men Federer overrasker meg konstant, så man kan egentlig aldri vite med han ;)) Virker som Nadal snart har jobbet seg opp til nivået fra forrifjors French, men er usikker på om det er nok. Tror både Del Potro (ja, nadal tror jeg sliter mot han), Cilic og også Soderling kan vise seg farlige mot han, det finner vi fort ut av 🙂

    Håper på Henin på kvinnesiden (jeg klarer ikke hate henne :P)

  2. «Tennis officials» eller de som styrer tennissirkuset er noen nisser hele gjengen. Jeg har rett og slett gitt dem opp, samme gjelder dopsystemet og alt som kommer med. Ellers er jeg veldig enig i det du sier med at Grand Slamen egentlig ikke realistisk sett kan bli spekulert i før etter French Open, og jeg tror ikke Federer kommer til å ta den, selv om jeg håper på det! (Men Federer overrasker meg konstant, så man kan egentlig aldri vite med han ;)) Virker som Nadal snart har jobbet seg opp til nivået fra forrifjors French, men er usikker på om det er nok. Tror både Del Potro (ja, nadal tror jeg sliter mot han), Cilic og også Soderling kan vise seg farlige mot han, det finner vi fort ut av 🙂

    Håper på Henin på kvinnesiden (jeg klarer ikke hate henne :P)

Legg igjen en kommentar