Roddick!

Tilbake fra en nettfri påskeferie, og hva har skjedd? Jo, Andy Roddick har vunnet Miami-turneringen! Meget imponerende. Han slo til og med Nadal i semifinalen, etter å ha tapt første sett. Dette var Roddicks andre turneringsseier i år. I hele 2009 vant han bare én turnering, så 2010 blir et godt Roddick-år.

I finalen ble Berdych slått i strake sett, i en kamp hvor Roddick ikke hadde en eneste breakball mot seg. I Indian Wells var det Ljubicic som overraskende nådde finalen, nå var det Berdych. Kjekt at disse hardtslående østeuropeerne fortsatt har litt krutt i racketen.

Nå går vi over i grussesongen. Jeg legger gjerne hodet på blokka og spår at Nadal vinner French Open om to måneder. Roddick har aldri vært noe særlig på grus, men kanskje klarer han karrierebeste på dette underlaget i år, siden formen på hardcourt tydeligvis er knall? Berdych og Ljubicic kommer vi neppe til å høre så mye til de neste ukene, selv om de har glimtet til på grus tidligere i karrieren.

[picappgallerysingle id=»8433426″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Det er bare å gratulere Roddick. Jeg tippet ham ut av topp10 innen året er omme, men det skal holde hardt nå. Likevel har jeg vondt for å tro at han vil gjøre seg gjeldende når den europeiske grussesongen starter, men det er vanskelig å tippe tennis akkurat nå.

  Med Djokovic mentalt bortreist bør en skadefri Nadal nærmest kunne gjøre rent bord de neste to månedene. Federer kan man jo aldri avskrive i en Grand Slam, men å avskrive ham i turneringene i forkant gjør jeg langt på vei. De andre toppspillerne jeg mener har størst potensiale på grus er Monfils og Del Potro, men begge er ute med skader.
  Søderling viser stadig at han har vokst flere hakk som utendørsspiller, men fjorårets grussesong var katastrofal helt frem til FO. Jeg er også spent på Cilic som vel er juniormester i FO fra noen år tilbake. Forøvrig virker «feltet» såpass ustabilt om dagen at grusspesialister som Ferrero, Ferrer, Monaco og kanskje Robredo kan komme til å bite godt fra seg.

  Artig hvis flere kan komme med spådommene sine. Det går jo lang tid mellom hver «offisielle» tippekonkurranse her på bloggen.

 2. Slutter meg til gratulasjonene til Roddick. Han er jo absolutt best på hardcourt, så det var vel ikke helt uventet at han skulle gå helt til topps. At han slo Nadal i semifinalen etter å ha ligget under et sett, var veldig sterkt.

  Men nå er det grus som gjelder, og der er ikke Roddick like god, enn skjønt akkurat nå vil jeg ikke avskrive noen. Både Ferrero, Verdasco og Ferrer viser god form og vil nok gjøre seg gjeldende på grusen framover. Del Potro er også en god grusspiller og det ser ut som han skal stille i Monte Carlo. Også Murray blir å finne i startfeltet i Monte Carlo, selv om han i utgangspunktet ikke skulle være med der, så har han nå fått et WC inn i turneringen. I fjor kom han til kvartfinalen der han tapte for Nadal. En som ikke stiller i Monte Carlo er Federer. Han får vi ikke se i aksjon før i Roma. I fjor ble han slått ut av Wawrinka alt i tredje runde i Monte Carlo, mens han kom til kvartfinalen i Roma.

  En skadefri Nadal bør kunne gjøre det godt på grusen, men ikke våger jeg å tippe noe som helst. Han har jo også ganske så mye å forsvare fra i fjor med seier både i Monte Carlo, Barcelona og Roma. Men det er jo lov å håpe at han kan gjenta bedriften.

  Nalbandian er også en glimrende grusspiller og kan gjøre det godt i de turneringene han stiller. I allefall skal det bli artig å følge turneringene framover, og om to uker reiser jeg til Barcelona for å se god tennis.

 3. @Knut
  Jeg vet ikke om Nadal er fysisk i stand til å gjøre rent bord på grusen i år. Men jeg tror han blir den mestvinnende i de store grusturneringene i år også, inkludert French Open. Ferrero har jo et par titler på grus i år, men jeg har vanskelig for å se for meg Ferrero som en trussel i de store grusturneringene. Blir også spennende å se hvor Del Potro står, siden han har vært ute en stund med skade.

 4. @Åsmund
  Er enig i at Ferrero er en «dyping», men når Ljubicic vinner IW så hvorfor ikke…..
  Imponerende var det i alle fall at han slo en formsterk Isner i Miami, og grus skal passe ham enda bedre.
  Gonzalez er forøvrig heller ikke helt borte på grus. Svikter Nadal er det fort 8-10 spillere som kan vinne i Monte Carlo.

 5. @Wenche Pleym
  Federer ordnet seg vel et WC til Monte Carlo i tolvte time i fjor, men jeg ser ikke for meg at han gidder det i år nå som han har fått FO-tittelen sin.
  Nalbandian er for ustabil til at jeg klarer å tro på ham. Som Tignor skriver i bloggen sin: «he’ll never be all he can be, because he likes his hobbies and his time away from the sport and he’s capable of petulantly chucking any match to the wind».

  En tur til Barcelona er jo glimrende! Nadal stiller vel opp der da det praktisk talt er hjemmebane?

 6. Gode innlegg. Svært åpent foran French Open nå.

  Roddick imponerte meg veldig i denne turneringen! Kampen mot Nadal var gjennomført solid, og han må ha vist prov på karrierebeste i løpet av matchen.

  Det virker som også backhanden hans har blitt mer stabil, selv om jeg fortsatt synes tilbakeføringen hans er litt kort, huggende og stiv, og han dermed er best til å kontre med slaget og ikke bruke det som et angrepsslag. Slicene hans fungerte også godt i løpet av matchene jeg så (endelig fått Viasat Sport – men håpløst at tennis er så utilgjengelig på betal-tv), og spesielt med påfølgende angrep til nettet.

  Før hadde Roddick litt flåsete sagt bare serven, som han bygde spillet rundt, nå er han blitt mer og mer komplett og jeg ser ikke bort i fra at han dette året tar en GS igjen. Han var nære i fjor, og holder han seg skadefri så har han alle forutsetninger – formen, rutinen, kjennskapen til spillerne og det taktiske, som han åpenbart har forbedret under Stefanki.

Legg igjen en kommentar