Hatten av for Verdasco og Söderling

Det nærmer seg finaler i helgens ikke altfor stjernespekkede turneringer. En mann som imponerer nå er Fernando Verdasco. Han vant en hardcourt-turnering i San Jose, USA for noen uker siden, mot selveste Roddick. Jeg skriver selveste fordi Roddick pleier å være god på de mindre hardcourt-turneringene på hjemmebane.

Og nå har han nådd en grusfinale på andre uken på rad. Verdasco flyter videre på bølgen som begynte da han tok Spania til Davis Cup-tittelen i desember 2008.

I dag slo han David Ferrer 6-7, 7-5, 6-1 i Barcelona. Det er overraskende at han vinner det tredje settet så overlegent mot en så tøff mann som Ferrer.

I finalen møter han Robin Söderling, som også imponerer i 2010. Svensken er, til tross for seieren i French Open mot Nadal i fjor, ingen grus-spesialist. Han har hatt litt skader i det siste, så det er utrolig sterkt av Söderling å gå til finalen i sin første grusturnering for året.

Jeg tipper Söderling vinner finalen, til tross for bortebanen. Verdasco var sliten i semien mot Ferrer, og spilte også mange kamper i forrige uke. Svensken leder 4-1 i innbyrdes oppgjør, så jeg tror Robin tar dette.

Uansett hvem som vinner, blir det tittel nummer to i 2010 for vedkommende. Verdasco og Söderling har blomstret temmelig seint i karrieren, og det er gøy at de klarer å holde nivået.

Bildet: Fernando Verdasco.

[picappgallerysingle id=»8615608″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

 1. Jeg er spesielt imponert over Verdasco. Han lå et sett og et break under, men snudde det hele mot en så solid spiller som Ferrer. Ikke akkurat typisk for Verdasco slik vi har sett ham det siste året. Slår han Söderling i morgen har han i år allerede dobbelt så mange seire over topp10-spillere som under hele fjoråret totalt. Finalen er helt åpen i mine øyne.

  Ferrer og Ferreros resultater i Barcelona og Monaco viser dessuten at de dominerende spillerne på latinamerika-touren ikke blir å regne med når de virkelige grusturneringene starter. Dette skjer år etter år, men likevel lærer jeg aldri og trekker dem frem som vinnerkandidater.

  Trekningen for Roma er forøvrig ute og vi kan få en semifinale mellom Nadal og Federer. Det må i så fall være første gang siden FO2005 omtrent.

 2. Helt enig. Verdasco imponerte – ikke minst mentalt mot en terrier som Ferrer. Han lå dårlig an i andre sett, men snudde det mestelig. Dagens kamp bekrefer det jeg har alltid har ment om Ferrer: Serven hans gir for få poeng. Ferrer er en jevnt god spiller, og jeg elsker å se han med sin innstilling til hver ball, men han mangler en serve som kan heve lavestenivået. Han mangler det lille ekstra. Det har Verdasco. Ikke bare serven, men også forehanden hans kan han dominere mer med. Det vant han etter min mening kampen på. Også er det vel et poeng at forehanden hans er enda mer effektiv på grus.

  Nettopp det at Verdasco vet han han har et farligere våpen tror jeg gjorde det lettere for han mentalt, fordi han visste at Ferrer måtte slite mer for poengene. Og det blir belastende for Ferrer i lengden.

  Skal Ferrer heve seg ytterligere trenger han mer spisskomptetanse. Det er vel en grunn til at både han og Davydenko – ganske like i spillestilen begge to – fremdeles ikke har vunnet en GS-tittel. De trenger ferdigheter til å veie opp for en svak dag, fordi kommer alltid. På sitt beste er svært gode slitere, men har ikke ferdigheter til å avgjøre i samme grad som de aller beste har, og det er nok først og fremst gjennom mindre uforutsigbarhet i spillet at de taper når det nærmer seg titler. Det er begrenset hvor lenge du kan vinne kamper «bare» ved å være et rivjern når kreftene etter hvert blir mindre mot slutten av en turnering og du samtidig møter bedre spillere…

  Og der Søderling har blitt så god. Han bygger spillet sitt rundt serven, og så lenge han har den poengsankeren, avlaster det han andre deler av spillet og har samtidig utviklet en forehand som er minst like bra. Litt på samme måte som Roddick, som også viser god form.

  Imponerende av både Verdasco og Søderling. Selv om spanjolen vanligvis har litt bedre grunnteknikk og bør ha fordel av å være et produkt av den spanske grusskolen, gir jeg Søderling et liten fordel i morgen etter maratonkampen Verdasco hadde. Han kommer nok til være mer mør enn Søderling.

 3. Veldig gode analyser. Jeg holder nok en knapp på Søderling i dagens finale. Han er trolig ikke så sliten som Verdasco som også hadde tøffe kamper i Monte Carlo i forrige uke.
  Ser fram til Roma. Spennende trekning. Men synd Rafa og Roger er i samme halvdel. Skulle gjerne sett dem i en finale igjen.

 4. Verdasco må være en inspirasjon for andre halvgamle folk i topp 50: Han har jobbet ræva av seg etter flere år som ganske god, og nå blir han belønnet. Spent på hva han kan gjøre i Paris.

Legg igjen en kommentar