Utfordrerne faller som fluer

Roger Federer kommer etter alt å dømme til å overgå Pete Sampras i antall uker som nummer én på ATP-rankingen. Det skjer tidlig i sommer. Matematisk sett er han ikke garantert å lede så lenge, men slik utfordrerne på touren spiller for øyeblikket, er det vanskelig å se at noen av dem skal tuppe ned Federer med det første.

Denne ukens Masters-turnering spilles i Miami, på hardcourt. Det er et dekke som passer både Novak Djokovic (2 på ATP-rakningen) og Andy Murray (3) godt. Likevel tapte begge sin første kamp i Miami. Djokovic mot Olivier Rochus, Murray (tittelforsvarer!) mot 101-rankede Mardy Fish. Det betyr at Nadal rykker opp til tredje plass etter turneringen. Nadal og Federer vant sine førsterundekamper i strake sett.

Djokovic og Murray trives best på hardcourt, og begge trengte en god turnering i Miami. Nå går begge inn i grus-sesongen med nedadgående formkurve.

Murray:

It’s purely down to me, what goes on inside my head. It doesn’t matter how well you practice. You need to be tough in the matches.

Djokovic:

I don’t feel great on the court, and everybody could see that. Life goes on, you know.

Jeg lurer på om Murray fortsatt sliter med tapet i Australian Open-finalen. Og hva med Djokovic? Han er en utadvendt fyr som deler fansen i to, og kanskje det er derfor han får ekstra mye tyn når han spiller dårlig. Publikum buet ham av banen etter tapet mot Rochus. Djokovic har gjennom karrieren vært veldig opp og ned, og trukket seg med skade fra en rekke kamper. Og han kan virke en smule nonsjalant. Men jeg synes det er i overkant bråkjekt når Peter Bodo kommenterer (etter Indian Wells):

The growing suspicion about Djokovic is that – and this really is the best way I can think of to put it – he’s just farting around.

Farting around, altså bare kaster vekk tida. Hvis det går an å være nummer to på ATP-rankingen med den innstillingen, kan ikke tennis være mye til sport. Djokovic har ikke hatt en strålende start på 2010, men han har tross alt vunnet Dubai-turneringen og båret Serbia på skuldrene gjennom Davis Cup-oppgjøret mot USA. Det finnes tusenvis av spillere som ville gitt lilletåa for en sånn sesongstart.

Djokovic er et stort talent, men han mangler et våpen som kan dra ham gjennom de dårlige dagene på tennisbanen. Han har verken Federers serve eller Nadals forehand. Når han spiller dårlig eller virker uinteressert, er det lett å gyve løs på Djokovic, fordi han er såpass stor i kjeften når han selv spiller godt.

[picappgallerysingle id=»8361062″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Har nettopp sett Nadal vinne matchen mot Nalbandian. Spennende i første sett, men de to andre settene var Rafa overlegen. Gleder meg at han blir nummer tre igjen etter denne turneringen. Ellers overraskende at både Djokovic og Murray er ute etter andre runde. Tennis slutter aldri å overraske. I dameklassen er både Henin og Clijsters videre. Mange spennede matcher i vente.

Legg igjen en kommentar