Takk og farvel til Haas?

Tommy Haas er en av de få spillerne på ATP-touren som kjempet i toppen også på 90-tallet. Slutten av 90-tallet, riktig nok, men det sier sitt om Haas´ lange karriere at han spilte semifinale i Australian Open så langt tilbake som 1999. (Tapte mot Kafelnikov.) Nå er Haas skadet igjen. Kan han komme tilbake enda en gang?Tyskeren la seg nylig under kniven på grunn av en hofteskade, og kan være ute i seks måneder. Det har blitt noen lange skadeavbrekk for Haas i karrieren. Imponerende nok har han kommet tilbake hver gang. Mens andre brenner ut, har Haas blitt revansjelysten etter skadene.

Og han er jo fortsatt bare 31 år. Han kan ha et par gode tennisår igjen i seg. Men først må han trene seg opp igjen etter denne skaden, og begynne klatringen mot toppen igjen. Han tåler neppe en ny skade av samme kaliber. Da tror jeg det er takk og farvel for Haas.

Det virker som hofteskader er skumle greier i tennis. Gustavo Kuerten prøvde forgjeves å komme tilbake etter sin hofteskade, men klarte det aldri.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar