Skandinavia!

Dette hadde jeg ikke trodd. Danske Caroline Wozniacki og svenske Robin Söderling fikk sine definitive gjennombrudd i fjor. Etter slike sesonger er det fort gjort å få en nedtur. Begge skuffet i Australian Open i januar, og jeg nikket tilfreds over min egen spådom om et svakt 2010 for duoen. Men nå har de to gode skandinavene kommet sterkt tilbake, i Indian Wells.

Söderling er klar for semifinale mot Roddick, som jeg tror han kan vinne. Svensken slo Murray i strake sett, 6-1, 7-6 i kvartfinalen. Söderling har vunnet begge oppgjørene mot Roddick, som ble spilt i 2008. Tre av de fire settene de har spilt mot hverandre, har endt i tie-break. Det blir sikkert tett i semifinalen i Indian Wells også.

Wozniacki har kommet ett skritt lenger: Hun er klar for finale mot Jelena Jankovic. Finaleplassen sikrer Wozniacki andreplassen på WTA-rankingen, som selvsagt er karrierens beste for henne. Wozniacki har aldri slått Jankovic. Jeg har vanskelig for å skjønne hvorfor, for de to har ganske lik spillestil, og Wozniacki gjør det meste minst like godt som Jankovic. Jeg håper hun tar pokalen hjem på søndag.

Det hadde også vært kult om vi fikk et nytt oppgjør mellom Robin Söderling og Rafael Nadal i finalen på herresiden. De har jo en lang og kranglete historie bak seg. Nadal er nødt å holde god lengde på grunnslagene for å slippe unna Söderlings slagmaskineri.

Under: En bestemt danske.

[picappgallerysingle id=»8295953″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. Og tett ble det. Söderling tapte i og for seg ikke for en bedre spiller men for en mer stabil spiller. Ser man på kampstatistikken er det en markant forskjell på spillerne: Roddick vant 1-6 i antall dobbeltfeil. 6 dobbeltfeil på 18 servegames er ikke katastrofalt. Men det ble problematisk for Söderling når han ved to anledninger hadde flere dobbeltfeil i samme servegame, og la inn et par enkle misser i tillegg. I en kamp med to så gode servere er det ekstra viktig å holde hodet kaldt når man er under press i eget servegame. Der var Roddick klart best i dag.

  Finalen Roddick-Ljubicic kjennes som en gedigen nedtur med tanke på startfeltet i turneringen.

 2. Enig med Knut i at dagens finale i Indian Wells på en måte er en nedtur. Etter hvert som den ene etter den andre av «de store» forsvant hadde jeg et håp om finale mellom Nadal og Søderling. Men slik gikk det da ikke. Både Søderling og Nadal tapte sine semifinalematcher på det jeg vil kalle litt slurv. Når det nå ble Roddick og Lubicic håper jeg Roddick trekker det lengste strået. Etter det sure tapet for Federer i Wimbledon i fjor fortjener han kanskje en masters-seier.
  Veldig kjekt at Rafa og Marc vant dobeltfinalen. Et plaster på såret for alle oss Rafafans. Tapet for Ljubicic var en skikkelig nedtur.
  Blir spennende å se om Caroline Wozniacki matcher Jelena Jankovic. Tror det. Syntes hun spilte en fantastisk match mot Radwanska.
  Så er det bare å glede seg til Miami neste uke. Litt synd at både Del Potro, Davydenko og Serena Williams er ute med skade.

 3. Jeg hadde aldri i livet sett for meg at Nadal kunne tape mot Ljubicic. På en normal dag skal Nadals forehand mot Ljubicics backhand være plenty nok for Nadal til å vinne kampen. Lurer på om Nadal er tilbake i god grusform om noen uker, eller om det siste årets nedtur fortsetter utover våren.

  Håper å få meg meg damefinalen i dag.

 4. @Wenche Pleym
  Morsomt med Nadal i double, ja. Det er ikke så vanlig lenger at toppspillerne satser noe særlig på double. McEnroe f.eks var jo en ener i begge disipliner. Og singlespillet til Nadal har sikkert godt av doubletreningen – så lenge han ikke pådrar seg skader. Mot Ljubicic hadde han f.eks et par ekstreme reaksjoner ved nett.
  På en annen side forsterker Nadals doubleseier (og Federers OL-gull for den del) inntrykket av double som en idrett for dem som ikke er gode nok i tennis til å gjøre det bra i single.

  1. Enig angående double. Venus og Serena knuser jo hvem som helst i double, selv de rene spesialistene. Sett verdens beste singlespillere i double-par, og du får verdens beste double-par. Splitt verdens beste double-par til to singlespillere, og du får to middels singlespillere. Sampras skriver om dette i selvbiografien sin. Han møtte Todd Woodbridge (16 GS-titler i double) i semifinalen i Wimbledon 1997. Sampras vant 6-2, 6-1, 7-6.

Legg igjen en kommentar