Ny matchball, nytt tap for Federer

Roger Federer dominerer ikke Masters-turneringene på hardcourt slik han gjorde for noen år siden. Ville 2005-06-utgaven av Federer tapt kamper hvor han hadde matchball mot Baghdatis og Berdych? Det er nemlig det som har skjedd i de to siste Masters-turneringene, Indian Wells og Miami. Mot Baghdatis i Indian Wells misset han tre matchballer. I går reddet Berdych den ene som Federer hadde.

I fjor knuste Federer racketen i denne turneringen, i tapet mot Djokovic. Det gjorde han ikke i år, men han var temmelig gloomy etterpå:

But I fought as much as I could under the circumstances with my game having issues at the moment. Definitely lack timing. I don’t know where that comes from because I played so nicely in Australia.  So it’s disappointing to not be able to back it up.

Federer kan trøste seg med at ha vant Australian Open i begynnelsen av sesongen. Dessuten flytter ATP-touren seg til grusen nå, med sine blanke ark for Federer og alle andre.

4 tanker om “Ny matchball, nytt tap for Federer

 1. Wenche Pleym

  En ting er i allefall sikkert, det er blitt mye tettere i toppen i herretennis. Nå kan alle slå alle.
  Skal bli spennende å følge grus-seongen.

  Svar
 2. Åsmund Innleggsforfatter

  @Wenche Pleym
  Nadal spiller seg nok i form utover våren. Spent på om Murray klarer å gjøre det bedre på grus. Alltid overraskende at han gjør det såpass dårlig på grusen.

  Svar
 3. Marat

  Ikke ofte Federer taper når han har matchballer! Men det er en naturlig konsekvens av å spille mange kamper, og det skjer før eller siden. Og det er det som gjør tennis så ekstremt spennede – ingenting er avgjort før siste ball er spilt.

  Ser fram til grussesongen nå. Det blir mer spennede enn på lenge. Utvilsomt favorittunderlaget for mange av oss som bor i det kalde nord…

  Jeg setter pris på denne tida av året.

  Svar
 4. Michael Wilhelmsen

  Det første Roger gjorde etter tapet var å dra rett til grusbanene og starte øvingen, tviler på at motivasjonen kan betviles slik som mange mener 😉 En ny start nå kan nok være akkurat det han trenger for å få tilbake timing og flow som har vært litt manglende de siste ukene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *