Ny matchball, nytt tap for Federer

Roger Federer dominerer ikke Masters-turneringene på hardcourt slik han gjorde for noen år siden. Ville 2005-06-utgaven av Federer tapt kamper hvor han hadde matchball mot Baghdatis og Berdych? Det er nemlig det som har skjedd i de to siste Masters-turneringene, Indian Wells og Miami. Mot Baghdatis i Indian Wells misset han tre matchballer. I går reddet Berdych den ene som Federer hadde.

I fjor knuste Federer racketen i denne turneringen, i tapet mot Djokovic. Det gjorde han ikke i år, men han var temmelig gloomy etterpå:

But I fought as much as I could under the circumstances with my game having issues at the moment. Definitely lack timing. I don’t know where that comes from because I played so nicely in Australia.  So it’s disappointing to not be able to back it up.

Federer kan trøste seg med at ha vant Australian Open i begynnelsen av sesongen. Dessuten flytter ATP-touren seg til grusen nå, med sine blanke ark for Federer og alle andre.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

4 kommentarer

  1. Ikke ofte Federer taper når han har matchballer! Men det er en naturlig konsekvens av å spille mange kamper, og det skjer før eller siden. Og det er det som gjør tennis så ekstremt spennede – ingenting er avgjort før siste ball er spilt.

    Ser fram til grussesongen nå. Det blir mer spennede enn på lenge. Utvilsomt favorittunderlaget for mange av oss som bor i det kalde nord…

    Jeg setter pris på denne tida av året.

  2. Det første Roger gjorde etter tapet var å dra rett til grusbanene og starte øvingen, tviler på at motivasjonen kan betviles slik som mange mener 😉 En ny start nå kan nok være akkurat det han trenger for å få tilbake timing og flow som har vært litt manglende de siste ukene.

Legg igjen en kommentar