Ivanovic trekker seg fra Fed Cup

I skyggen av Miami-turneringen har Ana Ivanovic trukket seg fra Serbias neste Fed Cup-oppgjør. Ivanovic vant French Open i 2008, men har gjort lite av betydning etter det. I vinter tapte hun begge sine singlekamper da Serbia spilte hjemme mot Russland.

Fed Cup er damenes svar på Davis Cup, altså en nasjonsturnering hvor spillerne representerer landet sitt. Hjemmekampen mot Russland kunne vært en perfekt anledning til å snu trenden, men i stedet tapte Ivanovic begge singlekampene uten å vinne et eneste sett.

Og til neste runde i Fed Cup er hun ikke med i det hele tatt. Serbia spiller om en plass i neste års World Group (det øverste nivået, hvor de deltar for første gang i år). Ivanovics fravær betyr at Jelena Jankovic må dra lasset alene når Serbia møter Slovakia i slutten av måneden. Slovakia er absolutt en trussel, selv om oppgjøret spilles i Beograd. Slovakene har Hantuchova og Cibulkova i stallen, ranket 25 og 28 i verden.

Ivanovic:

I spoke with captain Dejan Vranjes and the president of the (Serbian tennis) federation Slobodan Zivojinovic and together we decided that under these circumstances it’s not the right time for me to be part of the team.

Ivanovic er nå nummer 58 i verden. Kan hun bli en maktfaktor på WTA-touren igjen? Akkurat nå har jeg vanskelig for å se hvordan det skulle skje. Ivanovic har alltid hatt et høyrisiko-spill. Hun er såpass langt ute i karrieren at det er vanskelig å endre kurs. Men umulig er det ikke, og det er åpenbart at ting ikke fungerer for henne nå. Mye handler selvsagt om selvtillit, som hun har null av for øyeblikket.

Under: Ana Ivanovic i Miami-turneringen. Hun tapte i tredje runde, 5-7, 5-7 mot Radwanska.

[picappgallerysingle id=»8355824″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar