Endelig mars!

Green Day har en sang som heter Wake me up when September ends. Februar er tennissesongens søvnige måned, en transportetappe mellom Australian Open i januar og Davis Cup og Indian Wells i mars. Nå er vi i gang!

Til helga er det klart for første runde i Davis Cup. Serbia-USA (uten Roddick og Blake) og Frankrike-Tyskland er på papiret de mest spennende kampene. Franskmennene har et mye sterkere lag enn Tyskland på papiret. Det trenger ikke bety noe. Frankrike har kalt inn Richard Gasquet som reserve, på et lag som ellers inneholder Benneteau, Llodra, Monfils og Tsonga.

Jeg regner med at Tsonga og Monfils skal spille singlekampene. Tyskland er helt avhengig av at Kohlschreiber er i form. Han slo faktisk både Verdasco og Robredo på grus i Spania i fjorårets DC-oppgjør. Noen tusen franskmenn på tribunene tror jeg han skal takle greit.

I Beograd skal formsterke Djokovic (vant Dubai-turneringen) lede Serbia mot USA. Querrey og Isner er gode erstattere for Blake og Roddick, men serberne har valgt grusdekke for å demme opp for amerikanernes gode server. Jeg tror Serbia vinner, men det kan bli jevnt. Troicki og Tipsarevic er ikke avskrekkende gode på grus, og Bryan/Bryan er verdens beste doubleteam.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

7 kommentarer

 1. Davis Cup kan bli veldig interresant! Jeg gleder meg veldig til å se Frankrike-Tyskland, jeg tror nemlig Tyskland kan overraske!

  Fikk du med deg at Ernests Gulbis har vunnet sin første ATP-turnering forresten. Har ventet på det øyeblikket i evigheter, skrev en liten hyllest på bloggen min også 😉

  -Michael

 2. Følger opp Open 13 i Marseille med å se Davis Cup i Toulon. På papiret tar Frankrike denne lett. Finalistene fra Marseille, Benneteau og Llodra, er i knallform – og med en uthvilt Tsonga på laget er det ingen tvil om det blir vanskelig for tyskerene. Faren er å undervurdere motstaden, feks Monfils er ofte best mot de beste, men på hjemmebane bør det gå.

 3. Blir spennende med Davis Cup denne helga, men jeg føler at den ene etter den andre av «de store» faller fra. For Spania er Juan Carlos Ferrero ute. Davydenko er ute for Russland, det samme gjelder Juan Monaco for Argentina. Bortsett fra Frankrike og Tyskland, som stiller med sine beste lag, og som jeg tror blir veldig spennende, føler jeg at mange land er blitt nødt til å stille med et B-preget lag.

  Veldig kjekt at Ernests Gulbis fikk sin første ATP-seier. Har fulgt han siden den flotte kampen mot Nadal i 2008. Trodde han ville ble det «coming star» etter den matchen, men dessverre har han skuffet ved flere anledninger. Derfor spesielt gledelig at han lykkes denne gangen.

 4. @Wenche Pleym
  Tyskland burde nok hatt med Haas for å ha muligheter mot Frankrike. Kohlschreiber har riktignok endel gode resultater, men nesten utelukkende på grus.

  Appropos grus testet både Isner og Querry grusformen i Acapulco. Det endte med førsterundetap for begge. Argentina stiller ikke engang med et b-lag nå som Nalbandian, Del Potro og Monaco er ute. Synd, men fint for Sverige som bør ha gode muligheter.

 5. Her har det vist skjedd ting. Nalbandian er likevel i troppen for Argentina. De regner ikke med at han spiller fredagens single, men at han skal være klar til doubelen lørdag.
  Samtidig tok ikke Sverige sjansen på kun å ha med to singlespillere (en DC-tropp kan kun ha 4 spillere). Doublespesialist, fersk Dubai-vinner og sølvmedaljevinner fra Beijing, Simon Aspelin, måtte derfor ut til fordel for ”Pim-Pim” Johansson. Nå ser kampen plutselig mer åpen ut.

Legg igjen en kommentar