Det lukter Nadal i Indian Wells

Federer og Djokovic er ute av Indian Wells, Djokovic overraskende i strake sett mot Ivan Ljubicic. Rafael Nadal slo John Isner i tre sett. Nadal møter Berdych i kvartfinalen. Berdych har vunnet noen kamper mot Nadal i karrieren, men det er tre og et halvt år siden det skjedde sist gang. Jeg spår en enkel seier for Nadal – og kanskje vinner han hele turneringen.

I så fall møter Nadal enten Ljubicic eller Monaco i semifinalen. Ingen av dem har et spill som kan true Nadal. Ljubicic slo 13 ess da han beseiret Djokovic, og må ha en tilsvarende ekstrem servedag for å kunne true spanjolen.

På motsatt side av trekningen går det mot semifinale mellom Murray og Roddick. Roddick kommer som vanlig til å slå Robredo i kvartfinalen. Jeg tror Murray takler ørkenvinden bedre enn Robin Söderling. Skotten kommer garantert til å spille det spillet han liker best: Holde ballen i gang og gjøre svensken utålmodig.

Jeg tror Murray slår Roddick i semifinalen, sånn at Murray og Nadal møtes i finalen. De spilte også finale i Indian Wells i fjor. Da vant Nadal 6-1, 6-2. Murray vant sist gang de møttes, men jeg mener Nadal er flinkere til å takle spilleforholdene enn Murray. Nadal lar seg ikke så lett distrahere av vind og andre ting.

Nadals historie i Indian Wells er imponerende. Da han vant turneringen i 2007, tapte han ikke ett sett på veien. Våren er Nadals beste periode i sesongen, med grusturneringene rett rundt hjørnet. En seier i Indian Wells er et godt varsel for Nadals 2010.

Bare en ting til: Hvem er det som har ansvaret for Nadals garderobe? Det må da finnes noe stiligere å kle på Nadal enn disse gyselige greiene? Tankene går til Andrei Medvedevs shortser under French Open 1999.

[picappgallerysingle id=»8274993″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

 1. Jeg tror også dette blir Nadals turnering. Han har avgitt relativt få poeng på egen serve og returnerer jo bra som før. Kampen mot Isner burde vært over etter to sett, men Nadal misbrukte tre break-baller i første game av andre sett og slapp Isner inn i kampen igjen. Tviler på at han lar det skje igjen.

  Murray har hatt lett motstand hittil. Blir spennende å se ham i møte med Söderling, som tross alt har slått ut Tsonga og Feliciano López.

 2. Helt klart. Imponert over Søderling – han har virkelig etablert seg i toppen.

  Likevel tror jeg nok også at Nadal blir seierherre. Måten han snudde matchen mot Isner på i går var overbevisende. Visste heller ikke at statistikken hans i turneringen var så sterk. Ellers synes jeg det var moro Berdych vant en kamp mot Federer – i form en skikkelig kraftpakke og underholder på tennisbanen.

  Shortsen til Nadal var ikke mye å skryte av, hehe. Minnet meg litt om klovneboksene til curlingslandslaget…

 3. Statistisk sett er nok dette Nadals beste hc-turnering, ja. I finalen i fjor taklet han de ekstreme vindforholdene langt bedre enn Murray, men i år har jeg ikke sett så mye til vinden. Med AO friskt i minne holder jeg en knapp på Murray. Men først må han slå Søderling som åpenbart er i form.

  Forøvrig var det Baghdatis som slo Federer og ikke Berdych.

Legg igjen en kommentar