Det aller verste tapet

Jeg har ikke skrevet noe om Davis Cup utover resultatene fra det øverste nivået, men jeg tar en avstikker ned i divisjonene. Norge tapte alle sine fem kamper mot Slovenia nå i helga. 0-5 er ikke bra, og Slovenia er ingen stormakt. Det er likevel ingenting mot Storbritannias tap mot Litauen.

Britene spiller faktisk på samme nivå som Norge, og tok turen til tennismyggen Litauen for første runde i nivå II. Britene spilte uten Murray-brødrene, men likevel: Det er utrolig at et land med drøyt 60 millioner innbyggere ikke klarer å hoste fram flere toppspillere. Tell hvor mange franskmenn, spanjoler og italienere som finnes langt oppe på ATP-rankingen, og det er lett å se at britene må gjøre noe alvorlig feil.

2-3 mot Litauen i Davis Cup er det verste tapet i landets historie. Det forrige bunnmålet ble nådd i 2000, da Ecuador slo britene på Wimbledon-graset. Men de hadde tross alt Lapentti-brødrene på laget (men britene hadde Tim Henman!).

Hvor blir det av alle millionene som de drar inn på Wimbledon hvert år? Storbritannia har pengene, tradisjonene (de oppfant sporten, for pokker!) og befolkningsgrunnlaget. At de stinker så voldsomt, er rart. Andy Murray er en enslig britisk svale. Kanskje kan Laura Robson gjøre noe på WTA-touren etter hvert.

Daily Telegraph:

Britain’s governing body received more than £29 million from the surplus of last summer’s Wimbledon Championships, and have had that sort of money at their disposal for years, and yet the grand slam nation experienced the greatest indignity in more than 100 seasons of the Davis Cup by losing to Lithuania, a country with an annual tennis budget of less than £100,000, and who have just three players with world singles rankings, all of whom are still in their teens.

Jeg regner med at Davis Cup-kaptein John Lloyd (eks-mannen til Chris Evert) takker for seg/får sparken ganske snart. Tim Henman nevnes som erstatter.

[picappgallerysingle id=»8190773″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

5 kommentarer

  1. Britene har hengt etter i timen på rekrutteringsfronten. Rart ikke varselslampene har lyst før. Storbritannia trenger også i likhet med oss flere haller, da det er uheldig for et sted med over 200 regnsbørsdager i året å ha dobbelt så mange baner ute enn inne.

    Forørig støtter jeg opp om de som utelukkende kaller Murray for skotsk..

  2. Fullstendig enig. Om jeg ikke husker feil, var det ikke nevnte Murray som slang litt med leppa under VM i Tyskland i 2006, hvor han «håpet det engelske landslaget røk ut» eller et eller annet utsagn i den duren hvor han fikk påfølgende hard kritikk, men skottene heller trykket han enda nærmere sitt bryst.

  3. Med de forutsetningene britene har er det rart de ikke får fram bedre spillere. Alt ligger til rette og vel så det, kanskje med unntak av klimaet. Men det er forstatt gode muligheter for å spille store deler av året: Gress og kunstgress er vanlig i Storbritania, og tåler mye vær til tross for at det er høst og vinter. Mangel på haller er vel også et ankepunkt, og noe de bør få mer av. Likevel er det ingen unnskyldning for å prestere så dårlig. Jeg tror det hadde vært viktig for tennissporten at helst en engelskmann hadde kommet i toppen. Selv om Murray er fra øya, har jeg inntrykk av at spesielt skottene er nøye på skillet.

    En engelskmann som hadde hevdet seg ville betydd mye for interessen og mediaoppmerksomheten i landet, som igjen er litt «trendsetter» for flere land. Nordmenn er iallfall ekstremt anglofile og engelskvennelige, og samme med norske sendinger fra Wimbledon kunne det bidra til å spre det glade budskap.

    Synd med Norge, men hadde ikke forventet noe bedre. Tie-breakene viser iallfall til en viss grad at potensialet til å prestere bedre er der hvis man har dagen. Håper de hever seg til neste gang, selv om det ikke er noen reel grunn til å håpe. Iallfall ikke for som Borettis del, men for Tveit bør han med forstatt satsing kunne heve seg.

Legg igjen en kommentar