DC som forventet

Fire dager uten internett gjør en tennismann utålmodig: Hvordan gikk det egentlig i helgens Davis Cup-åttendelsfinaler?

Svar: Som forventet. Det var ingen store overraskelser i kampene i første runde. Men jeg tipper Robin Söderling er en småskuffet mann i dag. Han vant i tre strake sett mot både Mayer og Schwank fra Argentina. Alt svenskene da trengte å gjøre, var å vinne en av de tre andre kampene. Det klarte de ikke, og Andreas Vinciguerra tapte den avgjørende kampen mot Nalbandian i fire sett. (Söderling tapte doublekampen, i par med Robert Lindstedt. )

Jeg syntes å huske at Vinciguerra kom dårlig fra det i fjor også, og et kjapt blikk på mannens DC-karriere viser at jeg husket rett: Viniciguerra har ikke vunnet en singlekamp i DC siden 2003. Før oppgjøret mot Argentina hadde Vinciguerra tapt seks strake DC-kamper. Noen husker kanskje at han tapte begge kampene mot Israel i Malmö i fjor, mot Sela og Levy.

Vinicguerra har slitt med skader gjennom årene, og er ingen stabil toppspiller (ranket 232 i verden nå). Kanskje noen andre skal avslutte neste DC-oppgjør for svenskene? Som er ute av årets turnering, dessverre. Men kult at Nalbandian spiller igjen.

Det sier litt om den manglende bredden i svensk tennis at Vinciguerra er mannen som får et slikt ansvar i siste kamp. Det er ikke mange år siden svenskene hadde Enqvist, Norman, Thomas Johansson og Jonas Björkman å velge blant.

Bildet: Argnentinerne feirer etter Nalbandians kamp.

[picappgallerysingle id=»8191220″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

6 kommentarer

 1. Nja, det eneste alternativet hadde vel vært å sette inn Pim-Pim i den avgjørende kampen. Hvorfor de ikke gjorde det, vet jeg ikke. Tror nok han kanskje hadde hatt en større mulighet, men hva gjør man: Det var Nalbandian som fikk oppgaven fra den argentinske siden. Når Del Potro er tilbake, er Argentina storfavoritt til å ta sin første DC-tittel…

 2. Nei, men likevel: Du må innrømme at Argentina ser sterkere enn ut på lenge. Før var de sterke på grus, men Nalbandian/Del Potro er en grusom kombinasjon også på hardcourt…

 3. @Henrik
  På sitt beste er Nalbandian og Del Potro gode nok til å vinne Davis Cup for Argentina. Og Argentina har flere topp 100-spillere enn Russland.

  Men Youzhny og Davydenko er gode på raske innendørsdekker, som sikkert blir underlaget når lagene møtes. Davydenko har vunnet alle tre gangene han har spilt mot Del Potro på hardcourt, og har også en brukbar statistikk mot Nalbandian. Jeg tror det blir veldig jevnt!

 4. Noe av sjarmen med Davis Cup er at det skapes helter på en måte som ikke lar seg gjøre i «vanlige» turneringer. Nalbandian har et langt skadefravær, flys inn fra andre siden av kloden dagen før oppgjøret starter, spiller en heroisk double-kamp der han «drar» med seg sin urutinerte makker, og avslutter med å vinne den avgjørende singlekampen. Fantastisk!

  Pim-Pim hadde visst selv foreslått at Vinciguerra skulle spille den siste singlekampen. Planen var at han skulle la en småskadet Nalbandian løpe rundt i timesvis, i motsetning til Pim-Pim som liker korte ballvekslinger.

  Etter min mening tapte Sverige oppgjøret i doublekampen. På forhånd var det vel klart at Söderling ville ha gode sjanser til å vinne sine singlekamper mens Argentina burde ha gode sjanser til å vinne de to andre kampene. Doublekampen ville derfor bli ekstra viktig. Hvorfor tas da Simon Aspelin ut av laget til fordel for Pim-Pim? Söderling og Lindstedt har riktignok spilt endel double i sammen, men resultatene deres er jo ikke allverden. Og at Aspelin er i form er det jo ingen tvil om. Etterpåklokskap, men likevel ….

  Jeg tipper svenskene håper Daniel Berta blir voksen til neste DC-kamp.

Legg igjen en kommentar