Comeback som kladder litt

Med Serena og Venus på sidelinjen følte jeg meg rimelig sikker på at Kim Clijsters eller Justine ville vinne Indian Wells. Ingen av dem gjorde det, ja, de var ikke i nærheten en gang. Henin tapte i strake sett mot Gisela Dulko, som bare virkelige tenniskjennere ville gjenkjent på gata. Clijsters tapte i tredje setts tie-break mot Kleybanova. Nå begynner Miami.

Mulig at jeg er i overkant kritisk, men det er ikke så mye buzz om de to belgiernes comeback som det var for en stund siden. De har kommet tilbake, fine greier, men det er ingen nyhet lenger. Både Clijsters og Henin trenger en god turnering i Miami nå (Sony Ericsso Open). Det er den siste amerikanske hardcourt-turneringen før grus-sesongen starter i Europa over påske.

Henin venter fortsatt på sin første turneringsseier etter comebacket, og det kan godt skje i Miami. Serena er ikke med i turneringen hun har vunnet fem ganger. Hun er den beste i verden på dette underlaget. Når hun ikke er med, er turneringen temmelig åpen. Jeg drister meg utpå: Vi får en helbelgisk finale, Clijsters-Henin. Henin får kjørt seg allerede i første kamp, mot Dementieva.

Jeg har alltid vært svak for Alicia Moliks tennis, spesielt den tøffe, Edberg-aktige serven. Så skuffelsen var merkbar da jeg leste at Molik fikk skikkelig juling i andre runde: 0-6, 0-6! Mot temmelig ordinære Agnes Szavay! Hva er det som skjer? Fant dessverre ingen kamprapporter på nettet. Håper ikke dette knekker Molik på hennes vei tilbake mot toppen.

Sydney Morning Herald:

Samantha Stosur is the lone Australian survivor in the women’s draw after Alicia Molik suffered a 6-0 6-0 first-round loss on Friday to Hungary’s Agnes Szavay in what was only the second «double bagel» defeat of her 15-year, 663-match professional career. Molik’s only other love-and-love loss came as a teenager against Croatian Silvija Talaja in the first round of the 2001 Australian Open.

En bønn til verdens turneringsarrangører: Kan dere være så snille å legge ut trekningene på nettsidene? Da snakker jeg ikke om de PDF-filer som man må laste ned og som egner seg dårlig på skjermen, men trekninger som man kan klikke seg fram og tilbake i på nettsidene. Grand Slam-turneringene har klart dette i 12 år nå, så hvorfor klarer de ikke en stor turnering som Sony Ericsson Open det samme?

Under: Alicia Molik.

[picappgallerysingle id=»8338919″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

3 kommentarer

  1. «Henin tapte i strake sett mot Gisela Dulko, som bare virkelige tenniskjennere ville gjenkjent på gata.»

    Nå er det vel strengt tatt ikke så mange tennisspillere som ville blitt gjenkjent på gata her til lands. Men Dulko slo jo tross alt Sharapova i 2. runde av fjorårets Wimbledon. Og da fikk hun i hvert fall sine 15 minutes of fame.

    Og om hun ikke hadde blitt gjenkjent på gata som tennisspiller, så er det nok endel menn i gata som hadde lagt merke til henne i hvert fall, jf. følgende eksempel fra BBCs live text fra ovennevnte Wimbledon-kamp:

    1328: «I reckon Sharapova v Dulko has to be the best looking match ever played on Centre Court.» From Jamie, at Centre Court, via text

Legg igjen en kommentar