Tiårets mest stabile

Den største turneringen så langt i år er selvsagt Australian Open, som Serena Williams vant. De to nest største har vært turneringene i Sydney og Paris. Og hvem har vunnet begge disse?

Elena Dementieva, that´s who. Det er typisk for hennes karriere: Alltid helt i toppen, men uten å vinne Grand Slam-turneringer. Dementieva er uten tvil den beste spilleren på WTA-touren uten en GS-tittel bak navnet sitt. (WTA-touren er for øvrig et kaos av Premier 5-, Premier Mandatory- og Premier-turneringer., og på toppen av disse kommer Grand Slam-turneringene. Er det rart folk blir forvirret?)

Dementieva ble proff i 1998, og har holdt seg i toppen siden 2000. Dette er en imponerende rekke: Siden 2000 har hun avsluttet hver sesong i topp 20. Selv ikke Federer, som er like gammel (1981-modell) kan vise til en sånn rekke. Dementieva slo gjennom med semifinaleplass i US Open 2000 mot Lindsay Davenport, og har holdt seg i toppen i årevis – til tross for en svak serve.

Jeg kommer ikke på noen andre som har vært en så stabil faktor over lang tid på WTA-touren. Clijsters og Henin har vært ute og kommet tilbake, Serena og Venus har hatt sine bølgedaler og Mauresmo er borte. Dementieva spiller videre, med omtrent samme stil som da hu begynte. Når Ana Ivanovic kan vinne en Grand Slam-tittel, er sjansene der for Dementieva også. Hvis hun klarer å spare den beste tennisen sin til siste uke av Grand Slam-turneringene.

[picappgallerysingle id=»7984137″]

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

2 kommentarer

  1. Dementieva er som et kinderegg. Man vet aldri hva man kan forvente. Den svake serven ser jeg på som en av de viktigste avgjørende faktorene til at hun ikke klarer å sprekke Grand Slam-hinna. Uten en serve som man forholde seg til i vanskelige situasjoner blir det vanskelig å vinne de nødvendige poengene billig.

    Dette har også mye å si mentalt og hun blir ofte nedbrutt av dette psykisk. Mot de beste toppspillerne på de største arenaene (Serena f. eks) blir presset for stort og serven for avgjørende. Hvis Serena derimot står over en Grand Slam kan jeg i mitt stille sinn tenke meg et mulig trofé for Elena, men bare hvis presset ikke blir for stort.

  2. Man sympatiserer jo med Elena, hun og moren som alltid ser bekymret på fra sidelinjen virker sympatiske, og jeg håpte VIRKELIG at hun skulle dra i land den tette kampen mot Serena på Wimbledon. Kunne ha vært et gjennombrudd og jeg tror hun kunne slått Venus i finalen, da.

    Det gikk jo ikke, og det spørs om hun får bedre sjanser.

Legg igjen en kommentar